Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

CIBÉBKY - vynikající, šťavnaté cukroví

0.0
CIBÉBKY - vynikající, šťavnaté cukroví

Potřebné ingredience

15dkg mletých ořechů, 5dkg rozinek, 1 vejce, 10dkg cukru, 5dkg hl. mouky, citrónová poleva (šťáva z jednoho citrónu, cukr moučka, práškový vitamín C na dokyselení)

Postup přípravy

Rozinky nasekáme na malé kousky - asi tak 3mm (taky jsem je zkoušela pomlít, ale už to není ono, takže dělám ručně - za 20 minut je hotovo) a uhněteme těsto. Těsto je lepkavé - ne lepivé - ale musíme odolat pokušení přidat víc mouky - byly by pak tvrdé. Radši vyvalujeme mezi mikrotenovými fóliemi. Z asi 4mm tlustého těsta vykrajujeme kolečkem rohlíčky. Pečeme ve střední troubě, dokud nezačnou červenat. Po vytažení z trouby jsou měkoučké, ale po zchladnutí mohou ztvrdnout na kámen - ničeho se nebojte, po namazání polevou zase změknou. Ale nečekejte, že se budou "rozplývat na jazyku" - je to takové žužlací cukroví - šťavnaté a pikantní, trochu podobné musli tyčinkám. Dozdobíme cukrovou rýží nebo kuličkami - taky nasáknou vlhkost z polevy, takže nekřupají mezi zuby.
Zkuste, je to příjemná změna oproti všemu máslovému cukroví.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kac.kaa 18. 12. 2011, 21:19
Dobrý den, recept mám odjinud, ale je stejný jako Váš...cukroví je moc dobré a taky jsem válela mezi potravinovou fólii...určitě stojí za vyzkoušení (hello)
alimama 19. 12. 2011, 16:48
@kac.kaa A to by mě zajímalo odkud! Já ho mám totiž z nejneuvěřitelnějšího možného zdroje.. :-p (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie