Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Medovník

0.0
Medovník

Potřebné ingredience

TĚSTO-400g hl. mouky, 300g cukru krupice, 3 vajíčka, 1 hera, 3 lžíce medu, 1 lžička jedlé sody, KRÉM- 1 slazené kondenzované mléko, 300g másla

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme heru( já jí dávám rozpustit do mikrovlnky a pak jí dám do té vodní lázně), přidáme vajíčka, cukr, med mouku a sodu- pozor na hrudky dělají se velmi snadno. Směs mícháme na lázni dokud nedosáhneme zlatavé barvy.
Směs odstavíme a necháme chladnout... (Chvílema promíchnout) Mezitím rozehřejeme troubu- horkovzdušná 170°C, Vezmeme pečící papír a obkreslíme na něj talíř- 6x. Směs nám mezitím celkem vychladne, tak jí rozdělíme také na 6 částí a každý obkreslený kruh natřeme těstem i přes okraje(ty budou pak sloužit jako zdobení), snažíme se o co nejtenčí vrstvu- jak jen to jde. Pak jdeme péct, první cca 8 minut do barvy zaltohnědé, další už jen tak 5minut jde to rychle... Krásné zlatohnědé placky necháme vychladnot. Připravíme krém- dávám to do robotu- povolené máslo nechám pořádně utřít a pak postupně přidávám kondenzované mléko. Důkladně utřeme, aby nebyly hrudky a vrátíme se již k vychladlým plackám. Vytáhneme obkreslovací talíř a přiložíme na každou placku a odkrájíme přesahující opečené těsto- to dáme do misky a rozdrobíme. Teď už jdeme spojovat: placka-krém-placka- krém... až do té poslední, pak jen celý medovník pomažeme krémem a ozdobíme drobky. Medovník dáme do lednice a za 12-24 hodin je to ňamka! Omlouvám se za nepovedené foto, ale lépe mi to nešlo. Zkusím lépe vyfotit při rozkrojení :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marky468 14. 10. 2011, 21:28
Je moc dobrý, dělám ho už léta (Y) (Y) (Y)
ianina 30. 8. 2011, 0:08
(Y) (Y) (Y) (Y)vyzkouším, vypadá to moc dobře (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie