česnekové trojúhelníčky
Potřebné ingredience
Těsto: 500 ml mléka, 100 ml oleje, 1lžička cukru, 2 lžičky soli, 750g hladké mouky, 4lžičky sušeného nebo kostka čerstvého droždí (já dávám čerstvé) Nádivka: 125 g změklého másla, sůl dle chuti, 12-14 prolisovaných stroužků česneku, 3 žloutky- nemusí být
Postup přípravy
Změklé máslo smíchám s česnekem, osolím a já přidávám ještě provensálské koření a koření na pizzu- dle chuti( a lépe to pak i vypadá) .
těsto po nakynutí
těsto rozdělím na 4 bochánky
jednotlivé bochánky rozválím a potřu nádivkou
rovnám na plech s pečícím papírem
postupně položím všechny 4 vedle sebe
rádýlkem našikmo překrojím ať vzniknou trojúhelníky a pokud mi zbyla náplň, tak zhora těsto přetřu
nechám ještě asi 20 minut dokynout a pak vkládám do vyhřáté trouby zhruba na 175 stupňů- asi 20 minut
po upečení se dají krásněodtrhnout odsebe,můžou se jíst teplé i studené- u nás nestihnou ani vychladnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé