Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Jáhly s mrkví a tofu

0.0
Jáhly s mrkví a tofu

Potřebné ingredience

1 hrnek jahel, 2 hrnky vody, cca 1/2 kostky bujonu (použila jsem Bio zeleninový), 1 cibule, trocha oleje, uzené nebo lahůdkové tofu, cca 1 PL sojové omáčky, 5-6 mrkví a koření jaké má kdo rád

Postup přípravy

Ve vegetariánské jídelně jsem měla jídlo nazvané "mrkvový nákyp + jáhly". Strašně moc mi to chutnalo a tak jsem se rozhodla, že se pokusím to udělat i doma. Nebylo to sice úplně takové, jako v té jídelně, ale jídlo vzniklo vskutku vynikající, tak se pochlubím a podělím :o)

Jáhly na sítku 2-3x spaříme, aby nebyly hořké, pak vložíme do hrnce a zalijeme 2 hrnky vody (já si v ní rozpustila asi 1/3 kostky bujonu - je to i pro mou 17-měsíční dceru, tak ať tam není moc soli). Přivedeme k varu, snížíme plamen, povaříme 5-10 min., vypneme a necháme cca 20 min. dojít.
Mezitím si na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nahrubo nastrouhané tofu, zakápneme sojovkou a nasypeme najemno nastrouhanou mrkev. Já měla v lednici i půlku malé cuketky, tak jsem ji tam nastrouhala taky, ať se nezkazí, ani tam nebyla cítit - určitě se dá použít i jiná zelenina, umím si to představit třeba s trochou celeru apod. Okořeníme oblíbeným kořením, krátce podusíme pod pokličkou a vypneme. Vmícháme hotové jáhly a vychutnáme si to :o)
Dobrou chuť

Toto je moje použité oblíbené koření č. 1, je to z maďarského obchůdku: Bio koření Jolly Joker (složení: sůl 33%, cibule, koř. paprika, pýr hřebenatý, pritaminová paprika, bazalka, saturejka, česnek, majoránka, oregano, petržel, pažitka, řeřicha, libeček, fruktóza)

Toto je moje použité oblíbené koření č. 2: Bio směs na těstoviny (složení: bazalka, dobromysl, tymián, šalvěj, pažitka)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Alla 21. 4. 2011, 14:25
Já dělám něco podobného.Udělám základ na lečo+česnek,přidám k tomu ty spařené jáhly,podusím a zasypu pak hodně něčím zeleným (F)
291009 21. 4. 2011, 15:14
@Alla Tak to je fajn, jen mi tam kromě těch jahel vlastně nic podobného nepřipadá ,-) Ale určitě to bude taky dobré (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie