(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
ZDRAVÝ ÚTOK na chuťové poháriky od mojej mamky

Potřebné ingredience
Výborné / a pokiaľ nepridáte slaninu i zdravé/ jedlo, rýchla príprava, bez riadu a mňam, mňam! Potrebujeme: pol hlávky malej bielej kapusty /zelí/, vaničku šampiónov, 2 cibule, 5 cesnakov, kuracie masko /stehná/ a pre fajnšmekrov, ktorí občas zhrešia kúsok bôčiku alebo slaninky. Kto rád zdravé jedlo - i bez bôčiku je to mňam-žiadne suchoty, zelenina a huby si pustia šťavu. No a ešte koreniny: celú rascu /kmín/, metú červenú papriku, grilovacie korenie, soľ a olej na potretie plechu.
Postup přípravy
Pekáč jemne potrieme olejom. Zelí nakrájame na kocky a vysypeme na plech, pridáme šampióny pokrájané na plátky, posypeme nahrubšie nakrájanou cibuľou a cesnakom. Celú túto masu ochutíme kmínom a mletou paprikou. Po vrchu poukladáme osolené naporcované kuracie stehná obalené v grilovacom korení a na plátky nakrájaný bôčik alebo slaninku.
Pečieme na 250-275 stupňov asi 1 hod.
Môžme servírovať s knedľou, ale my sme to doslova zožrali z plechu s čerstvým celozrnným pečivkom /viď nie moc lákavé foto skorozjedeného nenaservírovaného jedla/
Pečieme na 250-275 stupňov asi 1 hod.
Môžme servírovať s knedľou, ale my sme to doslova zožrali z plechu s čerstvým celozrnným pečivkom /viď nie moc lákavé foto skorozjedeného nenaservírovaného jedla/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Mach
(upraveno)
29. 4. 2011, 12:56
Dobrý den Moniko,včera jsme tuhle baštu měli k večeři
,zařazuji mezi naše oblíbené recepty,kuře výborné a to zelí pod ním se dá jíst samotné,jak je dobré
.Zlatka.





nahlásit

simono
(upraveno)
30. 4. 2011, 11:39
@Mach
Zlatka, no, ono to môže byť aj fajn kombinácia pre tých, čo majú radi masko a na svoje si prídu aj tí druhí, lebo to zelí má chuť
som rada, že ste si pochutnali





nahlásit

tomsim
(upraveno)
24. 4. 2011, 12:07
výborné, moc nám chutnalo
, místo bůčku jsem dala plátky anglické slaniny a taky
, moc děkuji za bezva recept




nahlásit

simono
(upraveno)
26. 4. 2011, 10:07
@tomsim
to ma moc teší, že ste si pochutnali


nahlásit

janaklapacova
(upraveno)
21. 4. 2011, 12:32
No tak to vyzera celkom dobre,asi to cez vykend,vyskusam.Ale asi tam supnem tie zemiaciky.


nahlásit

simono
(upraveno)
21. 4. 2011, 13:07
@janaklapacova
Tak som zvedavá, poprosím potom komentík
mne by skôr pasovala knedľa.....a dobrú chuťku prajem!


nahlásit

novackova
(upraveno)
21. 4. 2011, 12:02








nahlásit

simono
(upraveno)
21. 4. 2011, 13:02
@novackova
ale áno aj iné huby sú vítané, ale najlepšie sú čerstvé alebo mrazené /sušené nepustia toľko šťavy a zavárané nie sú vhodné/




nahlásit

lidare
(upraveno)
20. 4. 2011, 21:16





nahlásit

simono
(upraveno)
21. 4. 2011, 10:54
@lidare
tiež občas prezerám recepty s prázdnym bruškom, ale to mám chuť potom skoro na všetko










nahlásit
Vera N
(upraveno)
20. 4. 2011, 17:37
Vypadá to jedle a taky mě napadly dát ještě dospod brambory, aby to bylo všechno z jednoho hrnce (pekáče). Mňam.

nahlásit

simono
(upraveno)
21. 4. 2011, 10:52
@Vera N
hlad bol veľký, tým pádom času málo.....

nahlásit
brčule123
(upraveno)
20. 4. 2011, 15:36
Vyzkooušíme.


nahlásit

Michaela_
(upraveno)
20. 4. 2011, 14:35
Něco podobneho delame, jen tam soupneme rovnou i brambory na platky

nahlásit

simono
(upraveno)
20. 4. 2011, 14:45
@Michaela_


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
20. 4. 2011, 10:02
Tak o víkendu bych mohla prubnout, vypadá to moc zajímavě!
Díky za tip.


nahlásit

simono
(upraveno)
20. 4. 2011, 10:05
@Vanusak
Ivka, daj potom vedieť, či chutilo

nahlásit
DanušaP
(upraveno)
20. 4. 2011, 10:02
budu muset zkusit.. já dělám podobné, ale z kysaného zelí, které propláchnu aby nebylo moc kyselé, dám tam cibuli, slaninu a nahoru dám půlky kuřete, baštíme to s bramborovým knedlíkem
nahlásit

simono
(upraveno)
20. 4. 2011, 10:04
@DanušaP
Dani, díky za tip. Kyslú kapustu som zatiaľ skúsila len ako zmes so zemiakmi alebo ryžou.

nahlásit