Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

ZDRAVÝ ÚTOK na chuťové poháriky od mojej mamky

0.0
ZDRAVÝ ÚTOK na chuťové poháriky od mojej mamky

Potřebné ingredience

Výborné / a pokiaľ nepridáte slaninu i zdravé/ jedlo, rýchla príprava, bez riadu a mňam, mňam! Potrebujeme: pol hlávky malej bielej kapusty /zelí/, vaničku šampiónov, 2 cibule, 5 cesnakov, kuracie masko /stehná/ a pre fajnšmekrov, ktorí občas zhrešia kúsok bôčiku alebo slaninky. Kto rád zdravé jedlo - i bez bôčiku je to mňam-žiadne suchoty, zelenina a huby si pustia šťavu. No a ešte koreniny: celú rascu /kmín/, metú červenú papriku, grilovacie korenie, soľ a olej na potretie plechu.

Postup přípravy

Pekáč jemne potrieme olejom. Zelí nakrájame na kocky a vysypeme na plech, pridáme šampióny pokrájané na plátky, posypeme nahrubšie nakrájanou cibuľou a cesnakom. Celú túto masu ochutíme kmínom a mletou paprikou. Po vrchu poukladáme osolené naporcované kuracie stehná obalené v grilovacom korení a na plátky nakrájaný bôčik alebo slaninku.
Pečieme na 250-275 stupňov asi 1 hod.
Môžme servírovať s knedľou, ale my sme to doslova zožrali z plechu s čerstvým celozrnným pečivkom /viď nie moc lákavé foto skorozjedeného nenaservírovaného jedla/

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mach 29. 4. 2011, 12:56
Dobrý den Moniko,včera jsme tuhle baštu měli k večeři (Y),zařazuji mezi naše oblíbené recepty,kuře výborné a to zelí pod ním se dá jíst samotné,jak je dobré (clamp) (clamp) (clamp).Zlatka. (F)
simono 30. 4. 2011, 11:39
@Mach (F) (F) (F) Zlatka, no, ono to môže byť aj fajn kombinácia pre tých, čo majú radi masko a na svoje si prídu aj tí druhí, lebo to zelí má chuť (pl) som rada, že ste si pochutnali (L)
tomsim 24. 4. 2011, 12:07
výborné, moc nám chutnalo |:o) |:o), místo bůčku jsem dala plátky anglické slaniny a taky (Y), moc děkuji za bezva recept (F)
simono 26. 4. 2011, 10:07
@tomsim to ma moc teší, že ste si pochutnali (radost) (velikonoce19)
janaklapacova 21. 4. 2011, 12:32
No tak to vyzera celkom dobre,asi to cez vykend,vyskusam.Ale asi tam supnem tie zemiaciky. ,-) (jidlo)
simono 21. 4. 2011, 13:07
@janaklapacova Tak som zvedavá, poprosím potom komentík :-$ mne by skôr pasovala knedľa.....a dobrú chuťku prajem! (L)
novackova 21. 4. 2011, 12:02
(Y) (Y) (Y) to vypadá jedle,mohu dát i jiné houby? (Y) (Y) (Y) (Y) (F)
simono 21. 4. 2011, 13:02
@novackova :-) :-) :-) ale áno aj iné huby sú vítané, ale najlepšie sú čerstvé alebo mrazené /sušené nepustia toľko šťavy a zavárané nie sú vhodné/ (velikonoce10)
lidare 20. 4. 2011, 21:16
(Y) (Y)hned bych si taky kousek vzala a určitě i pošmákla,úžasné (clamp) (clamp) (clamp)
simono 21. 4. 2011, 10:54
@lidare ,-) ,-) ,-) tiež občas prezerám recepty s prázdnym bruškom, ale to mám chuť potom skoro na všetko (zajic) (jidlo) (pl) (drink) (C) (D) (hello)
Vera N 20. 4. 2011, 17:37
Vypadá to jedle a taky mě napadly dát ještě dospod brambory, aby to bylo všechno z jednoho hrnce (pekáče). Mňam. (clamp)
simono 21. 4. 2011, 10:52
@Vera N hlad bol veľký, tým pádom času málo..... (L)
brčule123 20. 4. 2011, 15:36
Vyzkooušíme. (Y) (Y)
Michaela_ 20. 4. 2011, 14:35
Něco podobneho delame, jen tam soupneme rovnou i brambory na platky :)
simono 20. 4. 2011, 14:45
@Michaela_ (jidlo) (hello)
Vanusak 20. 4. 2011, 10:02
Tak o víkendu bych mohla prubnout, vypadá to moc zajímavě! (Y) Díky za tip. (L)
simono 20. 4. 2011, 10:05
@Vanusak Ivka, daj potom vedieť, či chutilo :-)
DanušaP 20. 4. 2011, 10:02
budu muset zkusit.. já dělám podobné, ale z kysaného zelí, které propláchnu aby nebylo moc kyselé, dám tam cibuli, slaninu a nahoru dám půlky kuřete, baštíme to s bramborovým knedlíkem
simono 20. 4. 2011, 10:04
@DanušaP Dani, díky za tip. Kyslú kapustu som zatiaľ skúsila len ako zmes so zemiakmi alebo ryžou. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie