(recept
si oblíbilo 180 návštěvníků)
Velikonoční nádivka
Potřebné ingredience
400 g vařené uzené krkovice, 5 housek, 250 ml mléka, 2 lžíce sekané petrželky kudrnky, muškátový květ, sůl,pepř,pár stroužků česneku, 4 vejce, rostlinný olej na vymazání zapékací mísy
Postup přípravy
Uvařenou uzenou krkovici nakrájíme na malé kostky. Housky rozkrájíme na kostičky a přelijeme mlékem. Můžeme i trochu vývarem z masa. Po chvíli z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu a přidáme je k masu. Ochutíme nasekanou petrželkou, muškátem, solí, pepřem, česnekem. Z vajec oddělíme bílky, žloutky rozšleháme a přilijeme k masu. Vše důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do připravené směsi. Nádivku urovnáme do vymazané zapékací mísy. Vložíme do trouby na 190 °C a pečeme asi 30-40 minut dozlatova. Ingredience si můžete přidat podle své chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marky3
(upraveno)
16. 4. 2017, 19:10
super recept, jen jsem místo petrželky dala spařené kopřivy.
Itula
(upraveno)
28. 3. 2018, 13:07
@marky3
no letos to s kopřivami asi nebude, už se na ní zase chystám
TOTALSRANDA
(upraveno)
11. 4. 2017, 11:09
prosím mužu dat do nadivky kopřivy?děkuji
Itula
(upraveno)
15. 4. 2017, 12:49
@TOTALSRANDA
Můžete přidat třeba i baby špenát
evicela
(upraveno)
11. 4. 2017, 11:59
@TOTALSRANDA
můžete ale opravdu jen málinko, já to jednou přehnala a , stačí hrstička
zuwaska
(upraveno)
4. 4. 2015, 18:36
už je upečená,moje první nádivka v životě,tak snad bude i dobře chutnat,jak dobře vypadá
Itula
(upraveno)
4. 4. 2015, 20:33
@zuwaska
To jsem ráda a přeji hezké svátky
nekup to
(upraveno)
20. 4. 2014, 10:12
Už je v troubě, díky za recept
Itula
(upraveno)
25. 3. 2016, 12:41
@nekup to
Kacer z Prahy
(upraveno)
17. 4. 2014, 15:49
děkuji za receptik
anaba
(upraveno)
15. 4. 2014, 20:44
letos zkusím tu vaši díky za recept
Vanusak
(upraveno)
9. 4. 2012, 16:45
Díky za recept, byla to rychlovka a moc nám chutnalo. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4019538 Jen jsem místo petrželky dala šnytlík.
Itula
(upraveno)
10. 4. 2012, 12:32
@Vanusak
Ivo jsem ráda, že chutnalo
registr
(upraveno)
9. 4. 2012, 14:49
Dnes jsem vyzkoušela je výborná Děkuji za receptík
Itula
(upraveno)
10. 4. 2012, 12:36
@registr
Mirisek21
(upraveno)
8. 4. 2012, 11:42
Dělala jsem jí včera už není jak chutnala krásné velikonoce
Itula
(upraveno)
10. 4. 2012, 12:36
@Mirisek21
Anulinka
(upraveno)
8. 4. 2012, 11:35
Receptík vypadá lákavě, jdu na to
Verup
(upraveno)
23. 4. 2011, 13:50
...výborná dnes jsem vyzkoušela, jen jsem nedávala krkovici ale bůček ( méně prorostlý ) cca 30dkg ... je to velká mňamina děkuji a přeji hezké Velikonoce Veru
Itula
(upraveno)
24. 4. 2011, 0:44
@Verup
Verunko děkuji , ano i z bůčku to jde, když není moc tučný. A přeji také pohodové Velikonoce
besinka
(upraveno)
23. 4. 2011, 11:31
už se peče,,už to voní díky za receptík
Itula
(upraveno)
23. 4. 2011, 13:49
@besinka
chalupnicka
(upraveno)
20. 4. 2011, 14:08
Také budu tutu dobrotu dělat již nás zase čekají samé dobrůtky
Itula
(upraveno)
21. 4. 2011, 17:10
@chalupnicka
Alenko, přesně dobrůtky a kilo navíc a budu zase shazovat
Lenka77
(upraveno)
20. 4. 2011, 10:45
Děláte do velkého pekáče? díky L
Itula
(upraveno)
21. 4. 2011, 9:51
@Lenka77
Lenko, peču v zapékací míse nebo menším plechu, na velkém bude nízká
Lenka77
(upraveno)
21. 4. 2011, 20:07
@Itula
díky
marcelau
(upraveno)
18. 4. 2011, 6:01
také budu dělat, jsou to ale dobrůtky....
Itula
(upraveno)
7. 4. 2012, 11:41
@marcelau
A jde se zase na ní