(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Skořicáky
Potřebné ingredience
50 dkg hladké mouky,3 - 5 dkg cukru, 5 dkg tuku, 1 celé vejce, 2 dkg droždí, 0,5 dkg soli, asi 1/4 l mléka
Postup přípravy
Zaděláme si kynuté těsto a necháme vykynout. Pak rozválíme placku, potřeme olejem a posypeme cukrem se skořicí. Poctivě zarolujeme. Nakrájíme na kousky asi 4 cm široké, dáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme dozlatova.
vyválíme placku a potřeme olejem
posypeme cukrem se skořicí
srolujeme
nakrájíme na kousky
Dáme na plech s pečícím papírem a uprostřed přimáčkneme vařečkou. Nakonec potřít vajíčkem a pak už jen péct dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nelinka.micinka
(upraveno)
29. 6. 2013, 18:26
Jani, pekla jsem Vaše skořicáky a musím říct, že byly výborný! Jednoduchý recept a šneci byly výborný i další den po upečení Děkuji za recept. Květa
li.za.rd
(upraveno)
18. 4. 2011, 7:59
To vypadá úžasně, asi se do nich pustím Miluju skořici Určitě těsto půjde zadělat i v pekárně, že? Abych mohla tvořit hned jak přijdu z města
lidare
(upraveno)
18. 4. 2011, 7:49