(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
České buchty
Potřebné ingredience
400 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, 2-3 vejce, špetka soli, 8 dkg másla+8 dkg sádla, 250 ml mléka, 80 g pískového cukru, 30 g droždí
Postup přípravy
Nejdřív si smíchám všechny suché přísady-mouky, cukr sůl-dobře promíchám. Potom si ohřeju mléko, aby bylo tak trochu víc než vlažné, ale ne horké-uvařila by se mi vejce. Do suché směsi v míse si udělám jmku a do ní dám změklé máslo, sádlo, vyklepnu tam vejce a nadrobím droždí. Všechno zaliju vlažným mlékem a nechám to tak 10-15 minut stát, nejlépe přikryté pokličkou, nebo utěrkou, aby to bylo v teple. Až je droždí jakoby rozteklé, vypracuju těsto. Trvá to docela dlouho-20 minut, musí být hladké a nesmí se lepit. Těsto nedělám tak tuhé jako na knedlíky nebo na vánočku, ale moc řídké být nesmí, protože kynutím, ještě trochu zřídne. Až je vykynuté, nakrájím ho na proužky tak 4 cm široké a ty krájím dál na čtverečky o straně cca 4 cm. Čtverečky rozmáčknu na placičky a plním je mákem, tvarohem, povidly. Skládám na máslem vymazaný plech a každou jednotlivě ještě potřu máslem, aby se mi k sobě neslepily. A šup do trouby, peču na 180°C, tak 40 min.
Smíchané suché ingredience
Přidaná vejce, máslo, sádlo, droždí a mléko
Vypracované těsto
Vykynuté těsto
Pečení
Hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
NORINKA
(upraveno)
23. 6. 2011, 9:55
Paní Dituško, moc děkuji za tento recept- opravdu jsou buchty úúúžasné. Děkuji Nora
marcelau
(upraveno)
20. 4. 2011, 14:13
dobrůtky, mňáááám buchtičky jak malované
chalupnicka
(upraveno)
20. 4. 2011, 14:10
Jo jo není nad české buchty-ke