Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

České buchty

0.0
České buchty

Potřebné ingredience

400 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, 2-3 vejce, špetka soli, 8 dkg másla+8 dkg sádla, 250 ml mléka, 80 g pískového cukru, 30 g droždí

Postup přípravy

Nejdřív si smíchám všechny suché přísady-mouky, cukr sůl-dobře promíchám. Potom si ohřeju mléko, aby bylo tak trochu víc než vlažné, ale ne horké-uvařila by se mi vejce. Do suché směsi v míse si udělám jmku a do ní dám změklé máslo, sádlo, vyklepnu tam vejce a nadrobím droždí. Všechno zaliju vlažným mlékem a nechám to tak 10-15 minut stát, nejlépe přikryté pokličkou, nebo utěrkou, aby to bylo v teple. Až je droždí jakoby rozteklé, vypracuju těsto. Trvá to docela dlouho-20 minut, musí být hladké a nesmí se lepit. Těsto nedělám tak tuhé jako na knedlíky nebo na vánočku, ale moc řídké být nesmí, protože kynutím, ještě trochu zřídne. Až je vykynuté, nakrájím ho na proužky tak 4 cm široké a ty krájím dál na čtverečky o straně cca 4 cm. Čtverečky rozmáčknu na placičky a plním je mákem, tvarohem, povidly. Skládám na máslem vymazaný plech a každou jednotlivě ještě potřu máslem, aby se mi k sobě neslepily. A šup do trouby, peču na 180°C, tak 40 min.

Smíchané suché ingredience

Přidaná vejce, máslo, sádlo, droždí a mléko

Vypracované těsto

Vykynuté těsto

Pečení

Hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

NORINKA 23. 6. 2011, 9:55
Paní Dituško, moc děkuji za tento recept- opravdu jsou buchty úúúžasné. Děkuji Nora
marcelau 20. 4. 2011, 14:13
(Y)dobrůtky, mňáááám (Y)buchtičky jak malované (Y)
chalupnicka 20. 4. 2011, 14:10
Jo jo není nad české buchty-ke (C) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie