(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
FLEKY S BRAMBORAMA - Grenadýnský pochod - Grenadinmarsch

Potřebné ingredience
Fleky, brambory, sůl, pepř, olej, cibule. točený salám.
Postup přípravy
Fleky a brambory uvaříme v osolené vodě doměkka ( samozřejmě zvlášť ), k bramborám při vaření přidáme celý kmín.
Fleky s bramborama smícháme a přidáme dohněda osmaženou cibulku ( hodně - alespoň ze 3-4 cibulí ), dochutíme solí a pepřem. Podáváme s osmaženými kolečky točeného salámu a hrnkem studeného mléka.
SUPER RYCHLÁ VEČEŘE !!!
Fleky s bramborama smícháme a přidáme dohněda osmaženou cibulku ( hodně - alespoň ze 3-4 cibulí ), dochutíme solí a pepřem. Podáváme s osmaženými kolečky točeného salámu a hrnkem studeného mléka.
SUPER RYCHLÁ VEČEŘE !!!

Brambory uvaříme klasickým způsobem.

Uvaříme si těstoviny - nejlepší jsou fleky, můžou být i jiné tvary - vrtulky, mašličky, .....

Cibulku si osmažíme do zlato-hněda....

Brambory, těstoviny a cibulku smícháme dohromady, dle chuti můžeme přisolit a přidat trošku pepře. Podáváme s osmaženým párkem a zeleninovou oblohou...vynikající je to zapíjet studeným mlékem... Dobrou chuť přeje LUCKA !!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lekvar
(upraveno)
17. 7. 2008, 21:10
Lucinečko, Vás si vždycky najdu- kvůli báječným receptům ( viz neodolatelné věnečky, makovec, medovo-karamel. řezy, Moravský vrabec jak ho dělám já... atd...) .Toto je super bomba racept, hnedle jej vyzkouším. Je vidět, že jste trošičku staromilec ( alespoň si to myslím-) Já při svém MLADÉM věku (35) stále sahám do receptů mojí babičky a prababičky z Beskyd dost vařím tu starou podhorskou kuchyni .






nahlásit

ostrovanka
(upraveno)
22. 4. 2008, 18:17
Luci, tak to zkusím, to teda naše babí nevařila, tak jsem moc zvědavá
Těch receptů tady teda máte, už vás mám v oblíbených



nahlásit

Lukrato
(upraveno)
29. 4. 2008, 19:48
@ostrovanka




nahlásit
standy
(upraveno)
11. 12. 2007, 13:49
Tak musím taky moooc pochválit .Bála jsem se do toho jít,aby to ti moji baštili,ale měli boule za ušima.Škoda jen,že zatím neposoudím,jestli je to druhý den lepší,oni mi to spráskli na posezení.Luci díky za recept,určitě zařadím do oblíbených.




nahlásit
Kaci1
(upraveno)
11. 12. 2007, 11:53
Dnes jsem Luci vařila podle Vašeho receptu,jen jsem ještě přidala osmaženou slaninku a do cibulky mletou papriku a je to hrozná mňamka.
Jen se musím krotit,abych nechodila pořád ujídat a manžovi taky něco zbylo.Díky za recept






nahlásit

Lukrato
(upraveno)
11. 12. 2007, 12:09
@Kaci1
Tak to jsme na tom podobně - dokud něco v hrnci je, člověku to nedá a pořád musí užírat - a druhý den jsou ještě lepší, protože chuť té cibulky se jakoby vsákne do těch brambor a těstovinek... Mňam, hned bych si dala....




nahlásit

Navis
(upraveno)
30. 10. 2007, 15:08
Tak už jsem to i uvařila a už se i jedlo
.Bylo to opravdu skvělé!
Bála jsem se pořád udělat tuto kombinaci,nějak jsem tomu nevěřila
ale nakonec mě k tomu navnadila kamarádka která to dělá nějak podobně
je to opravdu dobré jídlo a budu ho dělat.






nahlásit

Lukrato
(upraveno)
31. 10. 2007, 11:41
@Navis
Tak to mě těší, že vám chutnalo, my se po tom taky můžeme utlouct - a to manžel jinak těstoviny nerad......

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
5. 10. 2007, 11:39
Přiznám se, že se zrovna této kombinace - brambory+těstoviny - pořád nějak bojím.
Už jednou jsem se k něčemu podobnému odhodlávala a manžel mi řekl, že to jíst nebude, tak mě to odradilo. Já to teda vyzkouším na sobě a pak dám vědět, jak to dopadlo, jo?


nahlásit
Susyy
(upraveno)
12. 9. 2007, 19:41
Dělám ho taky dokonce jsem ho tady napsala na dělenou stravu .
Pocházím ze Slovenska a tak vařím i Slovenská jídla.




nahlásit

Lukrato
(upraveno)
3. 10. 2007, 21:34
@Susyy
Jojo, Zuzi na dělenou stravu je to taky supr - akorát bez toho masíčka !!!


nahlásit

dapru
(upraveno)
12. 9. 2007, 19:29
Tento receptík znám ze Slovenska, ale trošku jinak: brambory vařím už oloupané, rozkrojené na čtvrtky a těsně před zamícháním je šťouchadlem trošku rozmačkám na menší nepravidelné tvary. Fleky / hodí se nejvíce/ uvařím a zcedím. Mezitím si na pánvi vyškvařím na drobno pokrájenou slaninku - může být i anglická. Stáhnu z ohně a po chvlice, když vyškvařený tuk není tak rozpálený, zamíchám sl. ml. papriku.Obarvené škvarečky s trochou tuku /od papriky/ zamíchám do těstovin a pak postupně přidávám rozmačkané brambory. Bašta má krásně oranžovou barvičku a chutná báječně.

nahlásit

Lukrato
(upraveno)
13. 9. 2007, 21:58
@dapru
Tak to musím taky vyzkoušet - mamka to vždycky dělala takhle, tak to tak taky dělám....ale příště vyzkouším i tuto variantu ! Díky !

nahlásit

Lukrato
(upraveno)
13. 7. 2006, 14:40
Určitě se tam můžou dát i jiný těstoviny. Jednou jsem to dělala s mašličkama - taky jsem zrovna fleky neměla. Poměr brambor a fleků jsem už jedné paní popisovala níže. Dělám to od oka, ale zhruba jeden pytlík fleků a necelý kilčo brambor - uvařit malé kousky, chutě jsou pak vyváženější. Hlavně hoooodně cibulky. Napište, jak Vám to chutnalo. DOBROU CHUŤ!!!

nahlásit

sunja
(upraveno)
13. 7. 2006, 14:06
Holky amusí to být fleky? Nebude to vypadat blbě třeba se spirálkama?
Dostala jsem na to chuť, ale fleka doma určitě nemám a do obchodu se i už dnes nebude chtít..


nahlásit

ridomka
(upraveno)
13. 7. 2006, 12:24
vypadá to netradičně,vyzkouším
A ten poměr brambor a fleků?Díky


nahlásit

ciniminisek
(upraveno)
12. 7. 2006, 21:30
na 100% vyzkouším

nahlásit

spáč
(upraveno)
9. 7. 2006, 10:49
Musím taky pochválit tento recept-moc nám chutnal a určitě ho budu dělat vícekrát
Smrdělo to masíčkem,tak to jedl i manžel se synkem


nahlásit

Chroustík
(upraveno)
7. 7. 2006, 8:25
Tak už jsme si všichni pošmákli. Bylo to opravdu výborné , můžu všem vřele doporučit, výborná mňamka , ale už nic nezbylo . Moc vám děkuji za tento recept, hned jsem si ho vložila ke svým oblíbeným.
nahlásit

Lukrato
(upraveno)
6. 7. 2006, 20:33
Na tohle jídlo má moje mamča veselou vzpomínku. Ona pochází z takové té "akorátní" učitelské rodiny, můj taťka zase z malinké vesničky ze statku. Když přijel taťka na první seznamovací oběd k mamčiným rodičům, byl pohoštěn polévkou s játrovými knedlíčky, svíčkovou s knedlíkem a studeným pívečkem - to vše na perfektně prostřeném stole, všichni slavnostně oblečení... Pak se to otočilo a mamča měla jet na oběd k rodičům taťky. Babička mamce ve dveřích od chlíva podala ruku upatlanou od šrotu pro prasata a řekla jí, že oběd je na plotně, ať to ohřeje na pánvi. Když mamka uviděla v oprýskaným hrnci fleky smíchaný s bramborama, dost se vyděsila. Pak ochutnala a ještě 2x si přidala. Od tý doby tuhle dobrotu dělá pravidelně a já teď těm svým strávníčkům taky.

nahlásit

Chroustík
(upraveno)
6. 7. 2006, 21:41
@Lukrato
Super, alespoň mamča hned věděla do čeho jde
. Žádná přetvářka
.




nahlásit

Lukrato
(upraveno)
16. 3. 2007, 9:10
@Chroustík
Tak, tak....






nahlásit

Lukrato
(upraveno)
6. 7. 2006, 20:23
Ahoj Evi, poměr brambor a fleků dělám pokaždý jinak, tak nějak od oka, ale určitě toho udělej hóóóódně, protože je to fakt veliká bašta. Fleků uvařím celý pytlík a brambor tak cca kilčo ( nakrájené na malé kousíčky ). Hlavně hodně cibulky, ta tomu dodá tu pravou chuť. A zapíjet ledovým mlíkem. Dej vědět, jak Vám to chutnalo.
nahlásit

Lampa
(upraveno)
6. 7. 2006, 18:38
Bože, jídlo mého dětství ! To dělal děda a bylo to výborný ! Už jsem na to úplně zapomněla. Určitě udělám. Dík za připomenutí !
nahlásit

Chroustík
(upraveno)
6. 7. 2006, 8:46
Jaký je prosím poměr brambor a fleků
?



nahlásit
jéňa
(upraveno)
5. 7. 2006, 22:44
Grenadýnský pochod!!!! tak zrovna o něm jsem minulý týden básnila tchýni, ona ho nezná. Veliká dobrota
ono se zdá divné brambory x tětovina, ale tohle je fakt dobrý. A když dáte místo točeňáku osmaženou slaninku......


nahlásit

milu
(upraveno)
5. 7. 2006, 21:57
Tak s tou červenou paprikou ho dělám taky,je to takové obyčejné papání,ale dobré.
.Supr lehká večeře a k tomu nějáký ten salátek.

nahlásit