Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 43 návštěvníků)

Buchta s vaječným likérem ve skle - trvanlivost až 1/2 roku. Mužeme použít i jako pozornost :o)

0.0
Buchta s vaječným likérem ve skle - trvanlivost až 1/2 roku. Mužeme použít i jako pozornost :o)

Potřebné ingredience

250 ml slunecnicoveho oleje, 250 ml vajecneho likeru, 4 vejce, 250g cukru, 250g hl. mouky, 1 prdopec

Postup přípravy

Nejprve potrebujeme sklenice s rovnym hrdlem, ktere vymazeme maslem a do pulky vysypeme strouhankou. Pak se pustime do testa. Olej smichame s cukrem a slehame, postupne prislehavame vajicka, pridame mouku s praskem do peciva a na konec pridame vajecny liker. Testo dame do sklenic, plnime max. do pulky sklenice testo vyskoci!!! Peceme pri 180´C cca 30min. Po upeceni sklenice hned po vyndani z trouby zavickujeme aby se vytvorilo vakuum a nechame vystydnout. Tato buchta je trvanliva az 6 mesicu, tedy jestli ji nezblajznete. Ja toto pouzivam jako malou pozornost kterou ozdobime podle rocniho obdobi.

Pripravene sklenice

Naplnime jen max do pulky!!!

Takto to vypada, kdyz dame vice testa. V tomto pripade budeme muset po vyndani opatrne okrojit!

A hotovo :o) Hned po vyndani musime rychle zavickovat!!! Pozor pali to jako p...e

A pripravene k darovani :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tyleka 15. 8. 2012, 14:58
AKTUALIZACE: Sklenici s buchtou jsme otevřeli a s chutí snědli po 13 měsících po upečení. Byla měkká, vláčná, voněla vaječňákem. Nedávno jsem pekla znovu, ale použila nějaký čokoládový likér, takže je hnědá a odkrojené zbytky chutnaly výborně. Zatím čeká ve skle, až zestárne...
inglulie 4. 12. 2011, 19:02
jestli tam vznikne vakuum, tak já jsem královna ze sáby! (clamp)
Marcela 1980 26. 2. 2012, 9:17
@inglulie No tak to bohuzel jste ,-)
poppysek 28. 11. 2011, 10:57
[A] uzasny...
tyleka 1. 8. 2011, 19:22
Upekla jsem před 3 týdny, ve vyšší sklenici (od kupovaných utopenců z Kosteleckých uzenin), těsta bylo do 4 sklenic. Dvě jsem vzala s sebou na dovolenou, týden jsem se s nimi tajně vláčela v loďáku a poslední večer na rozloučenou vybalila. Ostatní si malinko ťukali na čelo, ale úspěch byl obrovský, těsto jsme ze sklenice dostali vcelku (poklepáváním na dno u obrácené skklenice) a potom se váleček nakrájel na krásné plátky. Buchta je žluťounká, měkká, voňavá, skvělá. Mám v plánu jednu zavařovačku ukrýt na půl roku a vyzkoušet trvanlivost. Děkuji za originální, skvělý nápad. (Y)
Marcela 1980 7. 8. 2011, 10:20
@tyleka Jsem rada, ze se povedlo :-) (Y) jste sikulka
Dada34 23. 6. 2011, 22:03
(Y) (Y) (Y)
novabar 26. 5. 2011, 11:44
tak pátrám na netu, ale takhle rovné sklenice se u nás asi sehnat nedají *-)
Ludwa 14. 9. 2011, 17:05
@novabar Dají, http://www.konzervovani.cz/http-www-designfoods-cz-czech-demo/eshop/1-1-SKLENICE-ROVNE a nebo pokud někdo ze známých kupuje hotová jídla ve sklenicích http://www.sveda-quality.cz/sklo-hotova-jidla.php u nás je mají myslím i v Bile, jsou sice menší, ale rovné (F)
Karkulka13 18. 4. 2011, 21:08
Vypada to originalne, mohu se zeptat, jak se pak buchta ze sklinky dostava? ji se primo z ni, nebo jde snadno vyklopit? Dekuji. (F)
Marcela 1980 19. 4. 2011, 10:04
@Karkulka13 Katko, ta buchta jde nadherne vyklopit, samozdrejme jen kdyz budete mit ty sklenice jak mam vyfocene s rovnym hrdlem. Podle meho nazoru, ale neni problem, kdyz by se buchta delala do mensich normalnich sklenicek a pak se vyjidala vidlickou *-)
Karkulka13 6. 5. 2011, 12:45
@Marcela 1980 Marcelko dekuju. A jeste mam prosbicku, zminila jste, ze si objednavate sklinky z nemecka. Muzu poprosit o odkaz? Ja ziju v zahranici a tak je mi jedno, odkud mi prijdou. Dekuju. (F) (F) (F)
Katka1 18. 4. 2011, 17:36
A může se ta buchtička také plnit? Třeba nugetou, nebo marmeládou?Je to opravdu krásný nápad (clamp).Děkuji za odpověď. (hello)Katka
Marcela 1980 18. 4. 2011, 18:08
@Katka1 Katerino, tak to nevim jak to myslite *-) ,ale take nekdy do testa pridavam 4 lzice cokolady takove ty kolecka jak se davaj do mufinku.
Katka1 18. 4. 2011, 20:21
@Marcela 1980 Ano, to jsem myslela.Moc děkuji za bezvadnou inspiraci, moc hezký námět na dárek (Y). Už vím, čím obdaruji maminky, ke Dni matek (clamp).Papa Katka P.S. Snad zazářím (child1).
Marcela 1980 19. 4. 2011, 20:48
@Katka1 (Y)
hanys77 18. 4. 2011, 10:51
(Y)úžasný nápad (Y)jen sehnat ty rovné sklenice *-)
Marcela 1980 18. 4. 2011, 11:04
@hanys77 Ja je mam koupene pres internet (Y)
hanys77 18. 4. 2011, 13:54
@Marcela 1980 Pane jo, tak to by mě nenapadlo :-$A můžu poprosit o odkaz, kde je mají?
Marcela 1980 18. 4. 2011, 18:23
@hanys77 Ja mam odkaz na nemecke stranky, to vam asi moc nepomuze *-) No ale da se to dat i do takovejch tech starodavnejch jak se na sklenicku dala gumicka a takove to sklicko
hanys77 19. 4. 2011, 21:03
@Marcela 1980 Aha, díky moc. Poptám se babičky, určitě nějaký bude mít. Mám dojem, že jsem je u ní viděla. (hello)
Marcela 1980 21. 4. 2011, 13:26
@hanys77 (Y)
tygrik 17. 4. 2011, 22:16
já tento poměr ingrediencí dávám do bábovky s vaječným likérem.....je fakt, že bábovka zůstane "vlhká" miminálně týden....a je moc dobrá (Y) (Y)
Marcela 1980 18. 4. 2011, 7:36
@tygrik Miniko a predstavte si ze z te sklenice me prijde jeste stavnatejsi a vice likerova ,-)
7up 17. 4. 2011, 22:02
no to je bomba,zírám a zíram
Marcela 1980 20. 4. 2011, 16:27
@7up (L)
Marci75 17. 4. 2011, 20:11
Koukám na to jako blázen ,-) Ty sklenice v troubě neprasknou? Víte, co mi to připomělo? *-) Kdysi dávno kolovala buchta - taková kynutá. Mělo to být něco jako přeposílání psaníček štěstí, jenže to bylo s buchtou, nebo spíš s kváskem. Zadělalo se těsto z darovaného kvásku, mělo to nějakou přesnou proceduru, postup, trvalo to několik dní, muselo se to promíchávat a pak upéct a před upečením se kus těsta oddělil a zase někomu i s návodem věnoval ,-) Buchta nechutnala nijak valně, takové kynuté těsto, nakyslé jako chleba , ale pekli jsme všichni jako vzteklí, aby nám to štěstíčko neuteklo :-D :-D :-D
sieta 20. 4. 2011, 16:42
@Marci75 Vatikánský chléb štěstí- taky jsem už pekla, ale nám chutnala moc, přidávaly se tam strouhaná jablka, byla dobrá
Marcela 1980 17. 4. 2011, 22:13
@Marci75 Marcel tak o tom slysim poprve :-$ Samozdrejme se da tato buchta upect i normalne, ale myslim, ze je to takova pekna nevidana pozornost (pack)
mil4a 17. 4. 2011, 20:13
@Marci75 Já ji pekla minulou neděli a zbytek těsta 3 díly rozdala dalším ,-) (H)
Marci75 17. 4. 2011, 20:24
@mil4a Kterou? Ty kunutou darovací? Nebo tu z tohoto receptu? ,-) Že by to ještě stále kolovalo ? *-) :-D
Katulik007 18. 4. 2011, 10:51
danima3 18. 4. 2011, 11:12
@Katulik007 tu pekla mamka min. týden a dala mi ochutnat a mě to docela chutnalo, takový trochu něco jako margot buchta mi to připadalo (Y)
backa 17. 4. 2011, 19:59
|:o) |:o)to je dobrý nápad (Y) (velikonoce18) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Marcela 1980 18. 4. 2011, 10:46
@backa dekuji
ianina 17. 4. 2011, 19:06
(Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o)
nakytka 17. 4. 2011, 18:51
tak to určitě vyzkouším.... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Marcela 1980 18. 4. 2011, 11:59
@nakytka (Y)
Kacur 17. 4. 2011, 18:21
(Y) (Y) (Y) (Y) mně se to moc líbí (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Kacur 17. 4. 2011, 19:22
@Kacur Marcelko, ještě se chci zeptat, můžu místo vaječného likéru dát jiný poměr surovin (mléko, nebo tak něco?) a kapku rumu třeba? Nebo ten vaječný likér v tom množství slouží i jako konzervant? :-$\\r\\n\\r\\nDěkuji moc\\r\\n\\r\\nChtěla bych udělat např. kokosovou buchtu, nebo prakticky jakoukoliv (i dvojbarevnou). Tak jestli to půjde?\\r\\n\\r\\nMějte se krásně (Y) (Y) (Y)\\r\\nPS: dle Vašich receptů pečů-vařím moc moc ráda (Y) (Y) (Y)
Marcela 1980 17. 4. 2011, 22:17
@Kacur Ja si myslim, ze takto se da udelat ledajaka buchta, radsi recepty kde se nevyslehava snih. Ja delala i moji zebrovou buchtu co mam v receptech a byla dobra, ale nejak splaskla a nevypadalo to tak pekne. Urcite by se dalo pouzit i testo na Muffinky.
GREPIK 17. 4. 2011, 18:14
*-) *-) a to se jen zavíčkuje a nic víc *-)
Marcela 1980 17. 4. 2011, 18:29
@GREPIK Ano, musi se to zavickovat hned po vytazeni z trouby a pri chladnuti se vytvori vakuum. Posledni sklenici co jsem otevirala jsem myslela ze neotevru ,-) jake tam bylo vakuum
evicela 17. 4. 2011, 17:12
:-o ježíši a co s tím? vyjídat lžící, nebo drobky vrabcům? :-)
Marcela 1980 17. 4. 2011, 17:53
@evicela ne ne jde to krasne vyklopit. Pak se nakraji na kolecka a mame uzasnou dobrutku (Y)
Marcela 1980 17. 4. 2011, 23:54
@Marcela 1980 hlavne kouknete do jakych sklenic to davam, at to pak nedolujete (smich) ,-)
baaneta 17. 4. 2011, 17:00
:-o :-o :-o :-o

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie