(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
Buchta s vaječným likérem ve skle - trvanlivost až 1/2 roku. Mužeme použít i jako pozornost :o)
Potřebné ingredience
250 ml slunecnicoveho oleje, 250 ml vajecneho likeru, 4 vejce, 250g cukru, 250g hl. mouky, 1 prdopec
Postup přípravy
Nejprve potrebujeme sklenice s rovnym hrdlem, ktere vymazeme maslem a do pulky vysypeme strouhankou. Pak se pustime do testa. Olej smichame s cukrem a slehame, postupne prislehavame vajicka, pridame mouku s praskem do peciva a na konec pridame vajecny liker. Testo dame do sklenic, plnime max. do pulky sklenice testo vyskoci!!! Peceme pri 180´C cca 30min. Po upeceni sklenice hned po vyndani z trouby zavickujeme aby se vytvorilo vakuum a nechame vystydnout. Tato buchta je trvanliva az 6 mesicu, tedy jestli ji nezblajznete. Ja toto pouzivam jako malou pozornost kterou ozdobime podle rocniho obdobi.
Pripravene sklenice
Naplnime jen max do pulky!!!
Takto to vypada, kdyz dame vice testa. V tomto pripade budeme muset po vyndani opatrne okrojit!
A hotovo :o) Hned po vyndani musime rychle zavickovat!!! Pozor pali to jako p...e
A pripravene k darovani :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tyleka
(upraveno)
15. 8. 2012, 14:58
AKTUALIZACE: Sklenici s buchtou jsme otevřeli a s chutí snědli po 13 měsících po upečení. Byla měkká, vláčná, voněla vaječňákem. Nedávno jsem pekla znovu, ale použila nějaký čokoládový likér, takže je hnědá a odkrojené zbytky chutnaly výborně. Zatím čeká ve skle, až zestárne...
inglulie
(upraveno)
4. 12. 2011, 19:02
jestli tam vznikne vakuum, tak já jsem královna ze sáby!
Marcela 1980
(upraveno)
26. 2. 2012, 9:17
@inglulie
No tak to bohuzel jste
poppysek
(upraveno)
28. 11. 2011, 10:57
uzasny...
tyleka
(upraveno)
1. 8. 2011, 19:22
Upekla jsem před 3 týdny, ve vyšší sklenici (od kupovaných utopenců z Kosteleckých uzenin), těsta bylo do 4 sklenic. Dvě jsem vzala s sebou na dovolenou, týden jsem se s nimi tajně vláčela v loďáku a poslední večer na rozloučenou vybalila. Ostatní si malinko ťukali na čelo, ale úspěch byl obrovský, těsto jsme ze sklenice dostali vcelku (poklepáváním na dno u obrácené skklenice) a potom se váleček nakrájel na krásné plátky. Buchta je žluťounká, měkká, voňavá, skvělá. Mám v plánu jednu zavařovačku ukrýt na půl roku a vyzkoušet trvanlivost. Děkuji za originální, skvělý nápad.
Marcela 1980
(upraveno)
7. 8. 2011, 10:20
@tyleka
Jsem rada, ze se povedlo jste sikulka
Dada34
(upraveno)
23. 6. 2011, 22:03
novabar
(upraveno)
26. 5. 2011, 11:44
tak pátrám na netu, ale takhle rovné sklenice se u nás asi sehnat nedají
Ludwa
(upraveno)
14. 9. 2011, 17:05
@novabar
Dají, http://www.konzervovani.cz/http-www-designfoods-cz-czech-demo/eshop/1-1-SKLENICE-ROVNE a nebo pokud někdo ze známých kupuje hotová jídla ve sklenicích http://www.sveda-quality.cz/sklo-hotova-jidla.php u nás je mají myslím i v Bile, jsou sice menší, ale rovné
Karkulka13
(upraveno)
18. 4. 2011, 21:08
Vypada to originalne, mohu se zeptat, jak se pak buchta ze sklinky dostava? ji se primo z ni, nebo jde snadno vyklopit? Dekuji.
Marcela 1980
(upraveno)
19. 4. 2011, 10:04
@Karkulka13
Katko, ta buchta jde nadherne vyklopit, samozdrejme jen kdyz budete mit ty sklenice jak mam vyfocene s rovnym hrdlem. Podle meho nazoru, ale neni problem, kdyz by se buchta delala do mensich normalnich sklenicek a pak se vyjidala vidlickou
Karkulka13
(upraveno)
6. 5. 2011, 12:45
@Marcela 1980
Marcelko dekuju. A jeste mam prosbicku, zminila jste, ze si objednavate sklinky z nemecka. Muzu poprosit o odkaz? Ja ziju v zahranici a tak je mi jedno, odkud mi prijdou. Dekuju.
Katka1
(upraveno)
18. 4. 2011, 17:36
A může se ta buchtička také plnit? Třeba nugetou, nebo marmeládou?Je to opravdu krásný nápad .Děkuji za odpověď. Katka
Marcela 1980
(upraveno)
18. 4. 2011, 18:08
@Katka1
Katerino, tak to nevim jak to myslite ,ale take nekdy do testa pridavam 4 lzice cokolady takove ty kolecka jak se davaj do mufinku.
Katka1
(upraveno)
18. 4. 2011, 20:21
@Marcela 1980
Ano, to jsem myslela.Moc děkuji za bezvadnou inspiraci, moc hezký námět na dárek . Už vím, čím obdaruji maminky, ke Dni matek .Papa Katka P.S. Snad zazářím .
Marcela 1980
(upraveno)
19. 4. 2011, 20:48
@Katka1
hanys77
(upraveno)
18. 4. 2011, 10:51
úžasný nápad jen sehnat ty rovné sklenice
Marcela 1980
(upraveno)
18. 4. 2011, 11:04
@hanys77
Ja je mam koupene pres internet
hanys77
(upraveno)
18. 4. 2011, 13:54
@Marcela 1980
Pane jo, tak to by mě nenapadlo A můžu poprosit o odkaz, kde je mají?
Marcela 1980
(upraveno)
18. 4. 2011, 18:23
@hanys77
Ja mam odkaz na nemecke stranky, to vam asi moc nepomuze No ale da se to dat i do takovejch tech starodavnejch jak se na sklenicku dala gumicka a takove to sklicko
hanys77
(upraveno)
19. 4. 2011, 21:03
@Marcela 1980
Aha, díky moc. Poptám se babičky, určitě nějaký bude mít. Mám dojem, že jsem je u ní viděla.
Marcela 1980
(upraveno)
21. 4. 2011, 13:26
@hanys77
tygrik
(upraveno)
17. 4. 2011, 22:16
já tento poměr ingrediencí dávám do bábovky s vaječným likérem.....je fakt, že bábovka zůstane "vlhká" miminálně týden....a je moc dobrá
Marcela 1980
(upraveno)
18. 4. 2011, 7:36
@tygrik
Miniko a predstavte si ze z te sklenice me prijde jeste stavnatejsi a vice likerova
7up
(upraveno)
17. 4. 2011, 22:02
no to je bomba,zírám a zíram
Marcela 1980
(upraveno)
20. 4. 2011, 16:27
@7up
Marci75
(upraveno)
17. 4. 2011, 20:11
Koukám na to jako blázen Ty sklenice v troubě neprasknou? Víte, co mi to připomělo? Kdysi dávno kolovala buchta - taková kynutá. Mělo to být něco jako přeposílání psaníček štěstí, jenže to bylo s buchtou, nebo spíš s kváskem. Zadělalo se těsto z darovaného kvásku, mělo to nějakou přesnou proceduru, postup, trvalo to několik dní, muselo se to promíchávat a pak upéct a před upečením se kus těsta oddělil a zase někomu i s návodem věnoval Buchta nechutnala nijak valně, takové kynuté těsto, nakyslé jako chleba , ale pekli jsme všichni jako vzteklí, aby nám to štěstíčko neuteklo
sieta
(upraveno)
20. 4. 2011, 16:42
@Marci75
Vatikánský chléb štěstí- taky jsem už pekla, ale nám chutnala moc, přidávaly se tam strouhaná jablka, byla dobrá
Marcela 1980
(upraveno)
17. 4. 2011, 22:13
@Marci75
Marcel tak o tom slysim poprve Samozdrejme se da tato buchta upect i normalne, ale myslim, ze je to takova pekna nevidana pozornost
mil4a
(upraveno)
17. 4. 2011, 20:13
@Marci75
Já ji pekla minulou neděli a zbytek těsta 3 díly rozdala dalším
Marci75
(upraveno)
17. 4. 2011, 20:24
@mil4a
Kterou? Ty kunutou darovací? Nebo tu z tohoto receptu? Že by to ještě stále kolovalo ?
Katulik007
(upraveno)
18. 4. 2011, 10:51
@Marci75
http://www.dwich.cz/cs/obsah/vatikansky-chleba-stesti/
danima3
(upraveno)
18. 4. 2011, 11:12
@Katulik007
tu pekla mamka min. týden a dala mi ochutnat a mě to docela chutnalo, takový trochu něco jako margot buchta mi to připadalo
backa
(upraveno)
17. 4. 2011, 19:59
to je dobrý nápad
Marcela 1980
(upraveno)
18. 4. 2011, 10:46
@backa
dekuji
ianina
(upraveno)
17. 4. 2011, 19:06
nakytka
(upraveno)
17. 4. 2011, 18:51
tak to určitě vyzkouším....
Marcela 1980
(upraveno)
18. 4. 2011, 11:59
@nakytka
Kacur
(upraveno)
17. 4. 2011, 18:21
mně se to moc líbí
Kacur
(upraveno)
17. 4. 2011, 19:22
@Kacur
Marcelko, ještě se chci zeptat, můžu místo vaječného likéru dát jiný poměr surovin (mléko, nebo tak něco?) a kapku rumu třeba? Nebo ten vaječný likér v tom množství slouží i jako konzervant? \\r\\n\\r\\nDěkuji moc\\r\\n\\r\\nChtěla bych udělat např. kokosovou buchtu, nebo prakticky jakoukoliv (i dvojbarevnou). Tak jestli to půjde?\\r\\n\\r\\nMějte se krásně \\r\\nPS: dle Vašich receptů pečů-vařím moc moc ráda
Marcela 1980
(upraveno)
17. 4. 2011, 22:17
@Kacur
Ja si myslim, ze takto se da udelat ledajaka buchta, radsi recepty kde se nevyslehava snih. Ja delala i moji zebrovou buchtu co mam v receptech a byla dobra, ale nejak splaskla a nevypadalo to tak pekne. Urcite by se dalo pouzit i testo na Muffinky.
GREPIK
(upraveno)
17. 4. 2011, 18:14
a to se jen zavíčkuje a nic víc
Marcela 1980
(upraveno)
17. 4. 2011, 18:29
@GREPIK
Ano, musi se to zavickovat hned po vytazeni z trouby a pri chladnuti se vytvori vakuum. Posledni sklenici co jsem otevirala jsem myslela ze neotevru jake tam bylo vakuum
evicela
(upraveno)
17. 4. 2011, 17:12
ježíši a co s tím? vyjídat lžící, nebo drobky vrabcům?
Marcela 1980
(upraveno)
17. 4. 2011, 17:53
@evicela
ne ne jde to krasne vyklopit. Pak se nakraji na kolecka a mame uzasnou dobrutku
Marcela 1980
(upraveno)
17. 4. 2011, 23:54
@Marcela 1980
hlavne kouknete do jakych sklenic to davam, at to pak nedolujete
baaneta
(upraveno)
17. 4. 2011, 17:00