(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Mazanec z tvarohového těsta (nekynutá verze mazance)
Potřebné ingredience
2 lžíce rozinek a 2 lžíce rumu, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, nastrouhaná kůra z půlky biocitronu nebo asi lžíce sušené citronové kůry, 75g měkkého másla, 75g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce (oddělit jeden bílek), 250g měkkého tvarohu, 30g sekaných mandlí + pár plátků na ozdobu
Postup přípravy
1/ Všechny suroviny z ledničky nechat dojít na pokojovou teplotu, tj. vyndat si je předem.
2/ Rozinky naložit na asi 20 minut do rumu.
3/ Troubu předehřát na 180°C.
4/ Utřít máslo, 1 celé vejce a 1 žloutek a všechen cukr do pěny. Potom přimíchat tvaroh.
5/ Promíchat mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru a spojit s tvarohovou směsí.
6/ Přidat a zapracovat rozinky (i s rumem) a nasekané mandle.
7/ Vytvarovat bochánek, ten položit na plech vyložený pečícím papírem a na vrcholu naříznout do kříže.
8/ Pomašlovat zbylým bílkem, ozdobit plátky mandlí.
9/ Péct asi 20 minut, pak snížit teplotu v troubě na 150°C a dopéct asi 15 minut do zezlátnutí. (Propečenost se zkontroluje dřevěnou špejlí.)
2/ Rozinky naložit na asi 20 minut do rumu.
3/ Troubu předehřát na 180°C.
4/ Utřít máslo, 1 celé vejce a 1 žloutek a všechen cukr do pěny. Potom přimíchat tvaroh.
5/ Promíchat mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru a spojit s tvarohovou směsí.
6/ Přidat a zapracovat rozinky (i s rumem) a nasekané mandle.
7/ Vytvarovat bochánek, ten položit na plech vyložený pečícím papírem a na vrcholu naříznout do kříže.
8/ Pomašlovat zbylým bílkem, ozdobit plátky mandlí.
9/ Péct asi 20 minut, pak snížit teplotu v troubě na 150°C a dopéct asi 15 minut do zezlátnutí. (Propečenost se zkontroluje dřevěnou špejlí.)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé