(recept
si oblíbilo 188 návštěvníků)
Alojzovské tiramisu
Potřebné ingredience
těsto:4-5vajec,dle vajec na 1vejce vrchovatou lžíci cukru krystal,na 1vejce vrchovatou lžíci pol. mouky,1/2 čaj. lžičky prdopeč a 2 lžíce kakaa krém:1 ŠLEHAČKA-VYŠLEHAT+ztužovač,2-3 zakys. smetany+1 malý jogurt,4-5 vanil. cukr a ještě:kulaté piškoty,uvař. vlažnou silnou kávu-ochutit rumem-ale nemusíme,strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup přípravy
vejce vyšleháme s cukrem do husta,přidáme mouku kakao a prdopeč,dáme péci na plech s papírem na 180 stupňů,a mezitím si ušleháme šlehačku s cukrem a ztužovačem přidáme jogurt a zakys, smetany a necháme chvíli v lednici,po vychladnutí korpus natřeme 1/2 krémem pokladem namočenými piškoty v kávě a znovu potřem druhou polovinou krému.Na závěr posypem strouh. čokoládou.Dobrou chuť jen se za ním zapráší-uvidíte!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jitaku
(upraveno)
10. 5. 2015, 12:29
vyzkouším, děkuji
laskonka333
(upraveno)
21. 10. 2014, 11:58
janinka012
(upraveno)
21. 10. 2014, 9:11
Děkuji za super recept, trošku jsem poupravila dle našich chutí...dala jsem 6 vajíček tzn. více těsta na velký plech a k tomu poměrem dle Vás mouku a cukr. + cca 8 lžic oleje...Navrch jsem dala. 2x menší mascarpone z Tesca (velikostně kelímek jako zakys. smetana), šlehačku vyšlehanou, 5 vanilk. cukrů do toho a 2 zakys. smetany, pokladeno piškoty..posypáno hořkým holandským kakaem a doma se po tom jen zaprášilo. Moc děkuji za bezvadný recept. Nechtěla jsem tiramisu jen piškotové, toto je rozhodně mnohem lepší...:D
Ikarus
(upraveno)
18. 12. 2014, 18:13
@janinka012
děkuji za pochvalu, každý si může poupravit-dle své chuti, vždy je výborný
lidare
(upraveno)
25. 7. 2011, 11:06
rampy
(upraveno)
13. 5. 2011, 23:40
super,zítra jdu na to ,moc díky za inspiraci....
marketka70
(upraveno)
13. 5. 2011, 17:44
vynikající
Olynka
(upraveno)
13. 5. 2011, 9:42
Mohu se zeptat na jak velký plech dělate těsto?
JANUŠKA.
(upraveno)
8. 5. 2011, 21:41
dobrý večer,chtěla bych zkusit,ale nemám vůbec zkušenosti se ztužovačem jaký prosím používáte....děkuji,míla
Ikarus
(upraveno)
9. 5. 2011, 18:47
@JANUŠKA.
jakýkoli já použila obyčejný Stilla
JANUŠKA.
(upraveno)
9. 5. 2011, 22:22
@Ikarus
jo ještě vejce celá,nebo žloutky a sníh?dííííky
ellen.lt
(upraveno)
4. 5. 2011, 12:59
jen dotaz do těsta nepatří žádný tuk?/olej?/
Ikarus
(upraveno)
9. 5. 2011, 18:49
@ellen.lt
nene!
evka
(upraveno)
2. 5. 2011, 22:42
Dobrý večer.V receptíku píšete že se korpus natře polovinou krému a pak až poklade piškoty a na fotce bych řekla,že jsou piškoty nakladeny hned na piškot a pak je daná celá vrstva krému,tak tomu trochu nerozumím Jinak recept vypadá lákavě,dělávám z pomazánkových másel a je to dobrota Ráda vyzkouším tuhle variantu.
Ikarus
(upraveno)
9. 5. 2011, 18:45
@evka
máte pravdu já je dala hned na piškot,ale správně je polovina korpusu piškotky a pak druhou půlku.ale to nic nemění na chuti...
Vera N
(upraveno)
4. 5. 2011, 17:44
@evka
Jestli mohu, tak opravdu natřít korpus a poklást piškoty, ony by jinak sklouzly.
Ikarus
(upraveno)
9. 5. 2011, 18:55
@Vera N
ano mě teda držely,asi jsem dobře mazala korpus,ale správně je půl korpusu piškotky a druhou půlku!!tak jak je v receptu
pielka
(upraveno)
2. 5. 2011, 22:37
těch receptů na tiramisu je už tolik, kdysi jsem dělala z pomazánkových másel a bylo to hrozně těžké, je tento moučník taky takový " těžký"? jinak ráda zkusím...
Ikarus
(upraveno)
9. 5. 2011, 18:50
@pielka
není je lehoučký a super,těch z pomazánkových másel právě znám taky-tenhle je nejlepší!!
nasta77
(upraveno)
30. 4. 2011, 7:55
Ivanko, Díky za báječný recept...tiramisu je naprosto LUXUSNÍ
Ikarus
(upraveno)
9. 5. 2011, 18:52
@nasta77
děkuji,viděla jsem,že některé již zkusily a nafotily,jsem ráda,že Vám také chutná a že se podařil!!!
Ikarus
(upraveno)
2. 5. 2011, 21:45
@nasta77
díky jsem ráda,že se Vám povedl -není složitý!
tahyty
(upraveno)
26. 4. 2011, 18:32
tak já právě dodělala manželovi do práce..skvělééé do zítra se naloží díky za receptík
hajecci
(upraveno)
25. 4. 2011, 19:56
Tak jsem také vyzkoušela a jsou móc dobré ,přidala jsem i jahody jakpíše paní Naďa
karambolfrmol
(upraveno)
25. 4. 2011, 19:14
aj ja som včera robila kuk na foto http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=795292 bola
Isand
(upraveno)
25. 4. 2011, 8:51
Děkuji za inspiraci. Krém jsem dělala jak jsem zvyklá u tiramisu 2 šlehačky a 2 pom. másla a do kávy jsem dávala amareto. Buchta je vynikající. Doufám, že bude chutnat i koledníkům.
nadik
(upraveno)
17. 4. 2011, 22:34
Děkujeme za receptík Buchtička je mňamózní, jen nahoru jsem dala místo čokolády jahody Půl plechu padlo Ostatním DOPORUČUJEME
Ikarus
(upraveno)
19. 4. 2011, 18:29
@nadik
děkuji moc,receptík jsem dostala a posílám dále-takže skvělé pečení a ještě lepší mlsání Vám všem přeji!!
vlasticka01
(upraveno)
16. 4. 2011, 11:42
prosim na jk velkem plechu ste pekle arcite vyskousim,ale abych nemela piskot moc nizky nebo vysoky
Ikarus
(upraveno)
16. 4. 2011, 21:10
@vlasticka01
na klasickém asi 30/35cm
ivka71
(upraveno)
15. 4. 2011, 22:05
zítra hned vyzkoušímmm
Ikarus
(upraveno)
15. 4. 2011, 17:53
určitě vyzkoušejte,a jak Michaela odpověděla je to tak prášek do pečiva a jogurt samože bílý!receptík jsem dostala a hned vyzkoušela takže se musí podařit i Vám milé maminky