Jarní zapékané zeleninové těstoviny ...
Potřebné ingredience
Na 4 porce: 150 - 180 g těstovin (my máme nejraději kolínka, ale i vřetena, mohou být i celozrné ..), vařená nebo dušená zelenina ( i z polévky ), kukuřice z konzervy (celkový obsah 340 g z kauflandu), sekaná petrželka, asi půl až deci smetany, deci až deci a půl mléka (celkem se smetanou dvě deci), tři vejce, půlka bylinkového bujónu, ale nemusí být, šest až dvanáct tenoučkých plátků sýra, podle toho, jak máte sýr rádi (může být i balíčkovaný ), pět deka nivy na závěrečné posypání pro chuť, kdo má nivu rád, kečup, bazalka
Postup přípravy
uvaříme dvě až tři velké mrkvě a asi 20 dkg zelených fazolových lusků ve slané vodě, a klademe do vymazaného pekáčku o velikosti (nebo zapékací mísy) 18 * 30 cm : vrstvu těstovin, rovnoměrně rozprostřeme půl vařené, na kolčka nakrájené mrkve, půlku fazolek a půlku kukuřice, zalejeme půlkou vaječné směsi, přikryjeme rovnoměrně půlkou sýra, narovnáme druhou polovinu těstovin, na ni zbylou část vařené zeleniny, opět zalejeme vaječnou směsí a naklademe sýr, zakapeme kečupem a pečeme, cca 20 minut, 170 st., aby se vaječná směs zapekla,
po upečení se podává s jakoukoli čerstvou zeleninou (na obrázku s rajčetem a proužky zeleného salátu), kdo má rád hodně petrželky, posype petrželkou a možno ještě zapéci nivou v mikrovlnce - pro ty, kdo ji mají rádi (dodá jídlu fajn šmrncík). Neměli jsme pórek, ale určo by se dal vrstvit se zeleninou, prostě se mi nechtělo do obchodu a oběd se uvařit musel, nakonec to vyšlo ! Dobrou chuť!
Na talíři ...
Těstoviny před pečením na pekáči
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé