(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
bramborový guláš s houbami
Potřebné ingredience
cibule 2 stř. velké
klobása 300dkg
sladká paprika
3 brambory nakrájené na kostičky
vegetu nebo podravku
sušené houby namočené předem, nebo jemně nadrcené
mouku na zahuštění a sůl
můžeme přidat i magi a česnek
olej na osmažení cibulky
smetanu
Postup přípravy
do hrnce dáme deci oleje a osmažíme cibulku, až je sklovitá, přidáme klobásy nebo jakýkoli salám co kdo má rád, osmažíme, aby se vůně rozložily. Připravíme si sladkou papriku tak,abychom zasypali,zamíchali a hned zalili vodou. Paprika nejlépe voní v tuku ,ale rychle zhořkne.
Do směsi přidáme ostatní přísady a necháme vřít do změknutí brambor. Pak si zvlášť rozmícháme 2 velké lžíce mouky ve vodě do hladka v konzistenci medu. Toto pak nalejeme do guláše, který opravdu vře.
zahustíme víc, aby nebyl řídký pokud se rozhodneme přidat troch smetany, je pak jemnější a dětem víc chutná. Nebojte se udělat ho hustější veškeré tuky se ztratí , mouka je pohltí. Vypneme zdroj tepla . Na závěr přidáme podle chuti česnek a majoránku.
Podáváme s krajíčky chleba a jistě se stane pravydelně vařeným jídlem ve Vaší rodině. ještě se mi nestalo, že by ho někdo odmítl. vařila jsem ho chlapům na stavbu a vylízali i talíře.
Do směsi přidáme ostatní přísady a necháme vřít do změknutí brambor. Pak si zvlášť rozmícháme 2 velké lžíce mouky ve vodě do hladka v konzistenci medu. Toto pak nalejeme do guláše, který opravdu vře.
zahustíme víc, aby nebyl řídký pokud se rozhodneme přidat troch smetany, je pak jemnější a dětem víc chutná. Nebojte se udělat ho hustější veškeré tuky se ztratí , mouka je pohltí. Vypneme zdroj tepla . Na závěr přidáme podle chuti česnek a majoránku.
Podáváme s krajíčky chleba a jistě se stane pravydelně vařeným jídlem ve Vaší rodině. ještě se mi nestalo, že by ho někdo odmítl. vařila jsem ho chlapům na stavbu a vylízali i talíře.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé