(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Šťavnatý jablečný koláč
Potřebné ingredience
3 ks jablek 1 lžíce mleté skořice 3 lžíce cukru 1 a 1/2 hrnku mouky 1 lžička prášku do pečiva špetka soli 1/2 hrnku oleje 3/4 hrnku cukru 1/4 hrnku pomerančové šťávy 1 balení vanilkového cukru 2 ks vajec 2 lžíce hrubozrnného cukru
Postup přípravy
○Předehřejte troubu na 160°C. Formu na koláč vymažte a vysypte moukou, případně vyložte pečícím papírem.
○Jablka nakrájejte na kostičky, posypte 3 lžícemi cukru a 1 lžící skořice a dobře promíchejte. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a cukr. V jiné míse smíchejte zbytek přísad kromě hrubozrnného cukru. Pečlivě promíchejte a postupně do směsi přimíchejte mouku.
○Polovinu těsta nalejte do formy, rozetřete do krajů, na těsto dejte polovinu kostiček jablek. Na jablka druhou polovinu těsta a na něj zbytek jablek, rozprostřete po celé ploše formy. Pečte cca 1 1/4 - 1 1/2 hodiny. Kdyby těsto nahoře rychle hnědlo, přikryjte ubrouskem.
○Po upečení posypte jablečný koláč hrubým cukrem a ideálně nechte půl dne zavadnout.
○Jablka nakrájejte na kostičky, posypte 3 lžícemi cukru a 1 lžící skořice a dobře promíchejte. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a cukr. V jiné míse smíchejte zbytek přísad kromě hrubozrnného cukru. Pečlivě promíchejte a postupně do směsi přimíchejte mouku.
○Polovinu těsta nalejte do formy, rozetřete do krajů, na těsto dejte polovinu kostiček jablek. Na jablka druhou polovinu těsta a na něj zbytek jablek, rozprostřete po celé ploše formy. Pečte cca 1 1/4 - 1 1/2 hodiny. Kdyby těsto nahoře rychle hnědlo, přikryjte ubrouskem.
○Po upečení posypte jablečný koláč hrubým cukrem a ideálně nechte půl dne zavadnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé