Bábovka s přesnídávkou
Potřebné ingredience
4vejce,150 g cukru,150 g polohrubé mouky,2 lžíce rumu,1 prášek do perníku,1detskou jablečnou přesnídávku,1lžíce kakaa,moučkoví cukr na posypání,tuka mouka na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem,až zbělají přidáme mouku rozmíchanou s práškem do perníku rum a zamícháme.Do této hmoty postupně a opatrně zamícháme tuhý sníh z bílků.Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou a dáme polovinu těsta.Do malé misky vylijeme jablečnou přesnídávku a přimícháme do ní lžíci kakaa(je-li hodně řídká,tak dáme 2 lžíce)a dáme na těsto ve formě.Zbytkem těsta překryjeme jablečnou hmotu a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.Vyklopíme a pocukrujeme moučkovím cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Michaela68
(upraveno)
24. 1. 2012, 9:43
V receptu je napsáno, že se dá do formy těsto 1/2, na to přesnidávka s kakaem a zbytek těsta. Nemá se to spíš zamíchat do těsta ????? Díky