(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
BUCHTA Z PODMÁSLÍ (podle L.Březkové-pošli recept)
Potřebné ingredience
1/2 hrnku oleje * 1 hrnek cukru moučka * 1 vanilkový cukr * 1,5 hrnku hladké mouky * 1 vejce * 2 lžíce kakaa * 1 lžička sody * 1 hrnek podmáslí *** POLEVA: 1 zakysaná smetana * 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme dohromady a těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu (měla jsem menší s vyšším okrajem). Upečeme. Já pekla na horkovzduch 160stupňů asi 10-15 minut. Necháme moučník vychladnout a poté dáme navrch polevu, kterou připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a smícháme ji se zakysanou smetanou. Posypala jsem kokosem.
Nechala jsem buchtu v lednici a je to moc dobré - zvlášť, když je teplo - tak je to osvěžující ke kafíčku.
Děkuji paní Lence Březkové z knihovničky Pošli recept.
Nechala jsem buchtu v lednici a je to moc dobré - zvlášť, když je teplo - tak je to osvěžující ke kafíčku.
Děkuji paní Lence Březkové z knihovničky Pošli recept.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PavčaS
(upraveno)
1. 8. 2020, 17:07
Dnes jsem pekla a je opravdu moc lahodný Jen cukru jsem dala o polovinu méně a pro nás akorát . Rozhodně nepeču naposledy
laskonka333
(upraveno)
18. 5. 2014, 12:22
Vlr.Buckova
(upraveno)
18. 5. 2014, 11:20
Tarka
(upraveno)
24. 11. 2012, 12:45
Dobrý den, poprosím o radu.Když nemám sodu, nahradí ji peč. prášek? Díky Bart