Dort za studena
Potřebné ingredience
Těsto: 3 bílky, 3 žloutky, 90 g cukru,3 lžice pol. mouky, 2 a půl vanilkového pudinku, 1/2 prášku do pečiva Krém: 2 krát tvaroh - vanička, cukr podle chuti, 2 šlehačka, 8 plátku želatiny Broskve
Postup přípravy
Tvaroh dáme do mísy rozmícháme s cukrem,ušleháme šlehačku.Želatinu namočíme do studené vody 100 ml,když nabobtná vodu slijeme a nad ohněm zahřejeme až se rozpustí.Pak ji vmícháme do tvarohu a pak vmícháme ušlehanou šlehačku.Korpus rozřízneme a první korpus pomažeme ovocnou marmeládou.Dáme jednu vrstvu krému s broskvemi a nadruhý korpus druhou vrstvu krému,už bez marmelády.Dáme ztuhnout do lednice.A potom můžeme popř ozdobit šlehačkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hnědovláska
(upraveno)
11. 4. 2011, 17:11
Foto nemáte,jak by to mohlo vypadat,jak se rozkrojí v nářezu?
EvaJarosova
(upraveno)
20. 4. 2011, 15:16
@Hnědovláska
Dobrý den, omlouvám se že píšu až teď,ale až dneska jsem se podívala.Bohužel fotku nemám.Akorát tam je chyba,protože recept¨je od tchýně a ona mi tam zapomněla napsat k tomu receptu na roládu kolik mouky.Momentálně je pryč tak jsem místo roládovýho těsta, proložila píškoty a bylo to taky moc dobrý.Vrátí se v sobotu,tak hned zjistim kolik té mouky a opravím to.Ale většinou to je na tři žloutky,3 lžice pol.mouky. Jarošová