VYNIKAJÍCÍ ROHLÍČKY ZE ŠLEHAČKY
Potřebné ingredience
TĚSTO - 45 dkg hladké mouky, 1 Hera, 250ml smetany ke šlehání, špetka soli.Nádivky - maková, tvarohová, povidlová, jablková povidla, puding, Nutella, Borůvková či jiná marmeláda, ......Žloutek na potření, směs moučkového a vanilkového cukru na obalení.
Postup přípravy
NÁDIVKY : Tvarohová - tvaroh, moučkový cukr, vejce, rum, citrónová kůra, rozinky. Maková - povaříme mletý mák, mléko, cukr, skořici, trošku rumu a citrónové kůry. Povidlová - švestková povidla ( lepší jsou, když obsahují jablka ), moučkový cukr, rum, strouhaný perník, citrónová kůra.
Rohlíček potřeme žloutkem a upečeme dorůžova. Mírně zchladlé rohlíčky obalíme ve vanilkovém cukru.
VYNIKAJÍCÍ, vhodné na cesty ( dlouho vydrží ) i jako pohoštění pro návštěvu.
Z uvedených surovin zpracujeme vláčné těsto, které si rozdělíme na 5 dílů...
Z každého dílu vyválíme kolo, které rozkrojíme na osminky a na každý díl dáme trošku náplně - já jsem tentokrát dělala tvarohovou, makovou a jablková povidla.
Při zabalování rohlíčku dbáme na to, aby byly všechny strany pevně přilepené - tím zabráníme vytékání náplně při pečení - uchopte vrchní cípy a přetáhněte je přes nádivku - pevně umačkejte všude okolo.....
....teprve potom dozabalte rohlíček....cíp nechte pod rohlíčkem, aby se při pečení neodlepil.
Rohlíčky před pečením potřeme žloutkem nebo i celým vajíčkem.
Upečeme dorůžova.
Mírně zchladlé rohlíčky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru....Na talíři ještě můžeme trošku posítkovat moučkovým cukrem, aby výsledek lahodil nejen chuťovým buňkám, ale i oku.... DOBROU CHUŤ přeje LUCKA !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé