***MEDOVO-OŘÍŠKOVÉ ŘEZY***
Potřebné ingredience
KORPUS: 190g tuku, 190g medu, 3 vejce, 190g ořechů ( vlašské nebo lískové ), 190g hrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, ovoce. CITRONOVÝ LED: 1 bílek, 100g moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy. POKUD SE VÁM NECHCE INGREDIENCE VÁŽIT, POUŽIJTE HRNEK ( 190g je zhruba 1 hrnek o obsahu 200ml ). ŘEZY BUDOU STEJNĚ DOBRÉ A JEŠTĚ JEDNODUŠŠÍ NA PŘÍPRAVU:-).
Postup přípravy
Do vyšlehané směsi přidáme jemně namleté ořechy, které můžete pro zvýraznění chuti opražit, ale komu se do toho nechce, nemusí. Řezy jsou dobré i tak:-). Dále přidáme mouku a prášek do pečiva a vše dobře smícháme dohromady. ( obr. 2 )
Připravíme si ovoce. Já zvolila kompotované půlené a loupané broskve, které jsem nechala okapat od šťávy a pak je nakrájela na malé "měsíčky". Ovoce dejte dle možností a vaší chuti. ( obr. 3 )
Polovinu těsta natřeme na plech, který je buď vymazaný a vysypaný a nebo pokrytý pečícím papírem. ( obr. 4 )
Poklademe ovocem. ( obr. 5 )
Potřeme druhou polovinou těsta a dáme péct do předehřáté trouby. ( obr. 6 )
Pečeme asi 20 minut při 170 stupních. ( obr. 7 )
Připravíme si citronový led smícháním všech ingrediencí dokud poleva nezhoustne. ( obr. 8 )
Vychladlý korpus potřeme připraveným citronovým ledem a necháme zatuhnout. Jde to rychle. ( obr. 9 )
Protože je citronový led dost sladký, zjemnila jsem řezy doma šlehanou šlehačkou. Jsou vynikající!!! ( obr. 10 )
Rozpustíme tuk, přidáme do něj med a vejce. Pozor, tuk nesmí být horký. To celé šleháme dokud se med nerozpustí. ( obr.1 )
Do vyšlehané směsi přidáme jemně namleté ořechy, které můžete pro zvýraznění chuti opražit, ale komu se do toho nechce, nemusí. Řezy jsou dobré i tak:-). Dále přidáme mouku a prášek do pečiva a vše dobře smícháme dohromady. ( obr. 2 )
Připravíme si ovoce. Já zvolila kompotované půlené a loupané broskve, které jsem nechala okapat od šťávy a pak je nakrájela na malé "měsíčky". Ovoce dejte dle možností a vaší chuti. ( obr. 3 )
Polovinu těsta natřeme na plech, který je buď vymazaný a vysypaný a nebo pokrytý pečícím papírem. ( obr. 4 )
Poklademe ovocem. ( obr. 5 )
Potřeme druhou polovinou těsta a dáme péct do předehřáté trouby. ( obr. 6 )
Pečeme asi 20 minut při 170 stupních. ( obr. 7 )
Připravíme si citronový led smícháním všech ingrediencí dokud poleva nezhoustne. ( obr. 8 )
Vychladlý korpus potřeme připraveným citronovým ledem a necháme zatuhnout. Jde to rychle. ( obr. 9 )
Protože je citronový led dost sladký, zjemnila jsem řezy doma šlehanou šlehačkou. Jsou vynikající!!!
( obr. 10 )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé