(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Žabky
Potřebné ingredience
1 velký selský jogurt 500g
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
1 vrchovatá lžička jedlé sody
asi 750 g polohrubé mouky
1 vejce
olej na smažení
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které je křehké a zároveň se nelepí, necháme ho chvíli odpočívat. Pak těsto vyválíme na plát a nožom vykrájíme různé tvary asi kolem 5x4 cm. Ty pak smažíme ve vyšší vrstvě( asi 5cm) rozpáleného oleje do světlehněda. Během smažení se těsto nafoukne jako žába. Podáváme s džemem na sladko a nebo s česnekem, tatarkou, strouhaným sýrem, kečupem na slano. Je to výborné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé