(recept
si oblíbilo 1662 návštěvníků)
Stracciatellové muffiny ze zakysané smetany - nádherně nadýchané!
Potřebné ingredience
Recept je vyzkoušený podle přiloženého návodu k použití ze zakoupených barevných silikonových formiček z Tchiba. Těm jsem nemohla odolat a hned jsem je musela koupit a vyzkoušet. Recept jsem si trochu upravila pro vlastní domácí použití. Muffinky jsou díky zakysané smetaně jemné a nadýchané, příjemně mě překvapily. A ty kousky čokolády - no mňamka, byly hned pryč!
Postup přípravy
250 g mouky (v návodu nepsali jakou - já dala polohrubou)
150 g másla
1 prášek do pečiva (v návodu psali 2 lžičky - což asi odpovídá 1 balení)
1 vanilkový cukr (v návodu je 1 vanilkový lusk)
1 celá čokoláda na vaření (v návodu je 100 g, ale čokolády není nikdy dost - dávám min. 150g)
2 vejce
250 g zakysané smetany (v návodu je pouze 200 g a větší balení ničemu nevadilo)
100 g cukru (stačí 80g)
Povolené máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce a zakysanou smetanu vyšlehejte. K tomu postupně přimíchávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, až se spojí v jemné těsto. Přidejte na kousky nasekanou čokoládu na vaření a vmíchejte. Naplňte do formiček asi tak do 2/3 a vložte do předem vyhřáté trouby na 160-180°C a pečte 20-30 minut (podle trouby) a vyzkoušejte špejlí, zda jsou hotové. V originálním návodu psali péct 20 minut, ale mně se to zdálo stále málo, pekla jsem tedy celkem půl hodinku, prostě dozlatova.
Dobrou chuť.
150 g másla
1 prášek do pečiva (v návodu psali 2 lžičky - což asi odpovídá 1 balení)
1 vanilkový cukr (v návodu je 1 vanilkový lusk)
1 celá čokoláda na vaření (v návodu je 100 g, ale čokolády není nikdy dost - dávám min. 150g)
2 vejce
250 g zakysané smetany (v návodu je pouze 200 g a větší balení ničemu nevadilo)
100 g cukru (stačí 80g)
Povolené máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce a zakysanou smetanu vyšlehejte. K tomu postupně přimíchávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, až se spojí v jemné těsto. Přidejte na kousky nasekanou čokoládu na vaření a vmíchejte. Naplňte do formiček asi tak do 2/3 a vložte do předem vyhřáté trouby na 160-180°C a pečte 20-30 minut (podle trouby) a vyzkoušejte špejlí, zda jsou hotové. V originálním návodu psali péct 20 minut, ale mně se to zdálo stále málo, pekla jsem tedy celkem půl hodinku, prostě dozlatova.
Dobrou chuť.
konzistence těsta
nalité do formiček (toto je množství z celé dávky těsta)
po upečení
pocukrujeme
na řezu
Jedna z dalších várek. Neodolala jsem ještě v Tchibu květinkovým formičkám...
Zkusila jsem variantu ze špaldové mouky a s borůvkama.
Výborné jsou, jen se mi zdá, že s tou špaldovou a těma borůvkama tolik nevyběhly.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
januleverule
(upraveno)
9. 3. 2019, 15:33
Výborné, moc nám chutnají
Vanusak
(upraveno)
10. 3. 2019, 8:36
@januleverule
Jano, díky a jsem ráda, že i u vás měly úspěch.
Mia 5
(upraveno)
22. 8. 2018, 20:12
Vanusak
(upraveno)
23. 8. 2018, 14:45
@Mia 5
NARDIN
(upraveno)
19. 8. 2018, 19:28
Ještě nikdy jsem nechválila recept z internetu, ale tento musím. Konečně výborné a opravdu nadýchané muffiny. Vynikající vyvážená chuť. Dva plechy do 12 hodin od upečení pryč. (Pravda, jen já jich ještě za tepla snědla pět ) Děkuji moc
Vanusak
(upraveno)
23. 8. 2018, 14:45
@NARDIN
Téda, Moniko, moc vám děkuju za komentář! A máte pravdu, teplé jsou fakt moc dobré.
Monique07
(upraveno)
29. 3. 2018, 7:35
Jsou výborné!!!! Myslíte že tohle těsto můžu použít i na beránka????
martinato
(upraveno)
5. 4. 2018, 21:34
@Monique07
Dělavam a spokojenost na všech frontách
Vanusak
(upraveno)
1. 4. 2018, 19:11
@Monique07
Moniko, děkuji, ale s beránkem vám neporadím. Nezbývá než vyzkoušet. Ale těsto je podobné konzistence, jít by to mohlo.
Liščátko
(upraveno)
20. 9. 2017, 16:21
Proc mi nechteji vylez z kosicku jinak chutove vyborne
Vanusak
(upraveno)
5. 10. 2017, 21:46
@Liščátko
Markéto, to vám teda nepovím, mně vyběhnou vždycky dostatečně. Jedině jestli nebylo zdrclé těsto přílišným šleháním.
ocata
(upraveno)
20. 9. 2017, 14:57
Můžu místo másla dát olej? Děkuji
Vanusak
(upraveno)
5. 10. 2017, 21:44
@ocata
Zuzko, omlouvám se, že odpovídám až teď. Ale olej jsem nikdy nezkoušela, to spíš bych dala asi Heru. Ale třeba to problém nebude, tak vyzkoušejte, co jiného.
MíšaS.+2
(upraveno)
13. 5. 2017, 6:01
U nás nejoblíbenější recept na muffiny a že jsem jich zkusila . Děláme i s borůvkami, mouku se snažím dávat půl napůl s celozrnou a vždycky jsou super
Vanusak
(upraveno)
17. 5. 2017, 20:29
@MíšaS.+2
Míšo, díky moc. Dělám to taky tak, snažím se alespoň zčásti vždycky obyč mouku nahrazovat špaldovou.
P.A.V.L.A
(upraveno)
15. 4. 2017, 9:28
Vanusak
(upraveno)
16. 4. 2017, 15:18
@P.A.V.L.A
SONULKA
(upraveno)
14. 4. 2017, 19:00
Vanusak
(upraveno)
16. 4. 2017, 15:18
@SONULKA
MariMajda
(upraveno)
16. 10. 2016, 23:24
moc mi chutnají, díky za recept sice mi mé dítě přineslo z krámu místo zakysané smetany zakysané podmáslí takže v těstu je zbytek kysanky co byl v ledničce, tak 100g a něco málo podmáslí ale chutnají výborně
Vanusak
(upraveno)
29. 10. 2016, 14:56
@MariMajda
Petro, to vůbec ničemu nevadí, zkousely se tady na všechny způsoby, i s podmáslím, s jogurtem apod. A hlavně že chutnaji!
kymama
(upraveno)
23. 5. 2016, 17:14
Ivo,vynikající děkuji moc za recept . Děti je milují. Zkoušela jsem mix bílé a tmavé čokolády a dnes jsem je pekla bez čokolády, ale s jahodou uprostřed a to bylo také skvostné a chvalené
Vanusak
(upraveno)
23. 5. 2016, 21:05
@kymama
Ivčo, děkuju! Máte pravdu, děti je hodně milují a úplně nejvíc jsou ještě vlažné, když ta čokoláda je ještě tekutá. Mňam, zase je brzo asi upeču. Díky za vyzkoušení.
Zuzana.V
(upraveno)
27. 3. 2016, 22:09
Jsou vážně perfektní . Musím je pro zítřejší návštěvu chránit vlastním tělem .
Vanusak
(upraveno)
2. 4. 2016, 17:50
@Zuzana.V
Zuzko, tak snad na návštěvu něco zbylo. Díky za vyzkoušení a příště holt z dvojité dávky.
kachena
(upraveno)
13. 3. 2016, 15:43
vyzkouším, díky
Vanusak
(upraveno)
20. 3. 2016, 14:32
@kachena
Katko, vyzkoušejte a pak dejte vědět.
svjetlana
(upraveno)
13. 3. 2016, 10:44
DĚKUJI ZA RECEPT , JSOU ÚÚÚÚŽASNÉÉÉÉÉ .
Vanusak
(upraveno)
13. 3. 2016, 13:32
@svjetlana
Světlano, dííííkyyy! Ať chutnají i dál.
mar.skyp
(upraveno)
12. 3. 2016, 14:11
Opravdu moc dobré, nadýchané, vláčné, sladké akorát. Děkujeme za recept.
Vanusak
(upraveno)
12. 3. 2016, 20:37
@mar.skyp
Marie, díky za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnaly.
Vlr.Buckova
(upraveno)
5. 3. 2016, 9:56
Vanusak
(upraveno)
7. 3. 2016, 22:24
@Vlr.Buckova
Kunčice
(upraveno)
3. 3. 2016, 7:54
Vyzkoušeno a prostě jedním slovem luxus. Jsou suprově nadýchané a vláčné ! Jiné už péct nebudu :-
Vanusak
(upraveno)
5. 3. 2016, 9:19
@Kunčice
Sašo, tak to jsem moc ráda, že tak moc chutnají. Díky za vyzkoušení.
lonik
(upraveno)
1. 3. 2016, 9:37
Vanusak
(upraveno)
5. 3. 2016, 9:18
@lonik
malmar
(upraveno)
1. 3. 2016, 7:48
Vanusak
(upraveno)
5. 3. 2016, 9:18
@malmar
srneckova
(upraveno)
24. 2. 2016, 9:11
jsou moc dobré
Vanusak
(upraveno)
5. 3. 2016, 9:17
@srneckova
Gábi, děkuji.