Šmakoun se zeleninou
Potřebné ingredience
Šmakoun,mrkev,okurka,žampiony-konzervu,olej,polévkové koření,sůl,kmín,pepř,protlak-kečup,
Postup přípravy
Mrkev a okurku na drobné nudličky pokrájet a jako první mrkev na oleji lehce opražit.Poté okurku přidat.Trochu kečupu na chuť,či protlak přilít.Dodat žampiony a ŚMAKOUNA.Prohřát a dochutit polévkovým kořením,solí pepřem a kmínem.Příloha dle chuti-rýže,těstoviny,brambory.
Opražená mrkev s okurkou.
Nakrájený Šmakoun.Malé balení-dva plátky.Stačí pro dvě osoby.
Všechno v jedné pánvi.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
huhlice
(upraveno)
14. 7. 2007, 20:55
Všechny příznivkyně ŠMAKOUNA-jasně,že i příznivci---mrkněte nawww.smakoun.cz a tam najdete HAFO skvělých-rychlých a především CHUTNÝCH receptů--------Šmakoun-fenomén této doby---jídlo budoucnosti!!!!!!Jak doma říkáme-s úsměvem--no pohybu máme méně a toto je bez -skoro-kalorií a dá se to pozřít i jen-tak. S pozdravem Zdenka
huhlice
(upraveno)
8. 12. 2006, 13:32
Jde udělat opravdu jako cokoli-plněná kapsa-třeba kyselá zelenina uvnitř,plátek šunky,vejce,nebo přidat do mletého masa-dost ho odlehčí,do těstovinového salátu,do Šopáku-nahradit část Balkánského sýra-není potom tak ostrý-slaný a mohou ho baštit i děti. Dobrou chuť.S pozdravem Zdenka
Pája a Ája
(upraveno)
12. 10. 2006, 12:45
Tak už mám Šmakouna doma,udělám ho v sobotu k obědu,jsem moc zvědavá jak bude chutnat,tak pak písnu.
Pája a Ája
(upraveno)
14. 10. 2006, 11:49
@Pája a Ája
Tak mě šmakoun chutnal víc než sója. Rodinka to taky zblajzla a nic nenamítaj. Příště ho zkusím obalit místo řízku. Když se používá na salát,tak jen tak nakrájet,nebo se musí ještě prohřát? Jinak díky za zdraví tip na jídlo. P.
huhlice
(upraveno)
9. 10. 2006, 20:46
Je to opravdu skvělé.dá se to použít na všechno.Vím-zní to asi blbě,ale dělala jsem i svíčkovou ze šmakouna-moje mamka je dost proti zdravému vaření-maso je maso-ale trochu jsem to "natrhala",řka,že se nějak rozvařilo kuřecí-a světe div se-nepoznala to-a to je co říci. Dávám to i do salátu-náhražka za Balkán-synek-3roky-to miluje.Na drobounko nakrájený a s malilinkým množstvím salátové zálivky-v tom ho vymáchám a nandám na salát.Fakt je to skvělý.----A hlavně rychlý. Prodávají i šmakounovo saláty-Houbový,pikant,čínský a jemný-takové náhražky za rumcajse,vlašák a podobně.Jsou taky dobrý,ale dělám si raději vlastní. Už je taky k dostání naložený na gril.Taky ňamka.-I na pánvičce k bramborům. Fakt to ozkoušejte.
Nikis.
(upraveno)
16. 10. 2006, 20:25
@huhlice
Dneska jsem poprvé vyzkoušela šmakouna - jen tak studený, s chlebíkem a výborné! Hned zítra si ho udělám na salátek, už se těším, asi jsem objevila něco nového a fakt dobrého! Jo! A pochválil ho i manžel (ochutnal s odporem), tak to je co říct!
Sabatt
(upraveno)
5. 7. 2006, 1:18
co to je šmakoun? sýr?
inka
(upraveno)
8. 7. 2006, 19:20
@Sabatt
Dnes jsem ho viděla v Opavě v Tecsu.
cicmoši
(upraveno)
8. 7. 2006, 15:18
@Sabatt
šmakoun je vaječná bielkovina upravena do roznych tvarov - šaláty, na gril, na smaženie a pod. / dá sa kúpit v predajnach zo zdravou výživou, ale videla som ho aj v hypáčoch/- možem, len odporučit, je to výborné pre redukčnú dietku, ale aj celkovo mne to velmi chutná.....