(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Tvarohovo-maková bábovka

Potřebné ingredience
3 vejce, 200 g cukru moučka, 250 ml oleje, 250 g měkkého tvarohu, 200 g polohrubé mouky, 1 van. cukr, 150 g mletého máku, 1 prášek do pečiva, sůl a rozinky naložené v rumu
Postup přípravy
Žloutky, olej a moučkový cukr rozšleháme, přidáme tvaroh a pomalu rozšleháme do hladké hmoty. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, mák a rozinky pokud je chcete (u nás moc nejedou tak je nedávám). Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků ušlehaných se solí. Pečeme na 160°C asi 45 - 5O min, až bude nahoře křupavá kůrka. Já nemám dobré zkušenosti s vyklápěním tvarohových bábovek, protože se rády sráží, tak je peču v obyčejné dortové formě a pak neklesnou. Předpokládám, že silikonová forma by to také vyřešila. Buchta je opravdu moc dobrá a zůstává dlouho vláčná. DOBROU CHUŤ!

Takto vypadá rozkrojená :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

marcy76
(upraveno)
14. 2. 2013, 20:46
Hlavně že chutná...


nahlásit
laskonka333
(upraveno)
19. 1. 2013, 16:06
Akurát by sa mi hodila k tej káve čo zrovna pijem

nahlásit
Jaja.2
(upraveno)
19. 1. 2013, 15:42
tak jsem ji dneska vyzkousela a je fakt vyborna !!!!



nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
29. 3. 2011, 7:48
Zajímavá bábovčička-tak ta by nám také chutnala
tak tu musím zkusit


nahlásit