Želatinový malinový dort - vynikající a rychle hotový

Potřebné ingredience
Na těsto: 3 žloutky,3 bílky,80 g mouč.cukru,80 g polohr.mouky,2 pol.lžíce vlažné vody. Na krém: 250 ml mascarpone (místo mascarpone může být 250 ml šlehačky nebo 250 g tvarohu), 1 velký bílý jogurt,želatinový ztužovač za studena - Dr.Oetker,mouč.cukr dle chuti,ovoce(zkoušela jsem jahody,ostružiny,mix ovoce jako mandarinka,mango,ananas,ale nejlepší je s malinami ,nebo může být klidně i bez ovoce. Na želé:1 cukrárenské želé - Dr.Oetker
Postup přípravy
Krém: do mixéru dám mascarpone(nebo šlehačku či tvaroh),přidáme jogurt,maliny, chvilku mixujeme a pak přisypeme ztužovač a chvilku mixujeme,pak nalejeme na vychladlý piškot a můžeme poklást ještě pár kousky ovoce,dáme do lednice a připravíme želé dle návodu,poté nalejeme na dort,necháme ztuhnout.

Našlehané bílky,žlouky s cukrem,vodou a moukou.Forma vyložená peč.papírem,jinak boky formy nijak nemastím,peču v předehřáté troubě cca 15- 20 min.

Smíchané bílky a žlout.směs.

Ve formě před pečením.

Upečeno.

V mixéru mascarpone,jogurt,cukr a mražené maliny.Trochu mixnu a pak přisypu žel.ztužovač a chviličku mixuji.

Umixováno.

Na dortu.

Uvařené želé,stačí z pol.dávky tzn.z 250 ml tekutiny.Já vmíchala ještě pár malin i do želé.Trošku zchládlé nalijeme na dort.

Před vložením do lednice.

Krájeli jsme asi po 15 min co byl v lednici,takže na řezu je vidět,že ještě není zcela ztuhlý.

Dort s mixem ovoce.Tady jsem dělala krém z tvarohu a jogurtu.

Ostružiny a rybíz a krém je bílý bez přidaného ovoce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




















































