(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jablkové řezy se šlehačkou
Potřebné ingredience
Řezy s jablky jemné díky šlehačce a provoněné skořicí. Recept, který se hodí k odpolednímu čaji a kávě.\\\
\\\
TĚSTO: 200g cukr krupice, 120ml olej,120ml vlažná voda, 300g polohrubá mouka, 1/2 balíčku prášeku do pečiva, 4 vejce\\\
\\\
NÁPLŇ:\\\
\\\
2 smetany ke šlehání, 2 ztužovače šlehačky, 5 lžic kysaná smetana, moučkový cukr dle chuti\\\
\\\
2 lžíce mleté skořice, 4 ks větších jablek, 5 lžic cukru krystal,1 a půl balíčku vanilkový pudinkový prášek, 1/2l voda
Postup přípravy
V míse našleháme vejce, postupně přidáme olej, vodu, cukr a mouku promíchanou s práškem do pečiva. \\\
\\\
Těsto nalijeme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, nebo vymazaný a vysypaný moukou. Pečeme v troubě při 150°C cca 45 minut. Po upečení necháme základ dobře vychladnout. \\\
\\\
Před dopečením oloupeme jablka a nastrouháme je nahrubo. Nastrouhaná jablka smícháme v kastrůlku s 2/3 vody, ve zbylé 1/3 vody rozmícháme puding, skořici a cukr. Vše přilijeme do kastrůlku a pomalu vaříme dokud puding hodně nezhoustne. \\\
\\\
Uvařený pudink s jablky necháme vychladnout, občas promícháme, aby se nahoře neutvořila vrstva. \\\
\\\
Ve šlehací nádobě nebo vyšším hrnku vyšleháme šlehačku se ztužovačem do tuha a lehce přimícháme kysanou smetanu, podle chuti přisladíme moučkovým cukrem. \\\
\\\
Na studený základ rozetřeme vyšlehanou šlehačku. Na šlehačku lžící opatrně přidáme vychladlý pudink s jablky. \\\
\\\
Jablkové řezy se šlehačkou necháme v chladu uležet, pak krájíme a servírujeme.
\\\
Těsto nalijeme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, nebo vymazaný a vysypaný moukou. Pečeme v troubě při 150°C cca 45 minut. Po upečení necháme základ dobře vychladnout. \\\
\\\
Před dopečením oloupeme jablka a nastrouháme je nahrubo. Nastrouhaná jablka smícháme v kastrůlku s 2/3 vody, ve zbylé 1/3 vody rozmícháme puding, skořici a cukr. Vše přilijeme do kastrůlku a pomalu vaříme dokud puding hodně nezhoustne. \\\
\\\
Uvařený pudink s jablky necháme vychladnout, občas promícháme, aby se nahoře neutvořila vrstva. \\\
\\\
Ve šlehací nádobě nebo vyšším hrnku vyšleháme šlehačku se ztužovačem do tuha a lehce přimícháme kysanou smetanu, podle chuti přisladíme moučkovým cukrem. \\\
\\\
Na studený základ rozetřeme vyšlehanou šlehačku. Na šlehačku lžící opatrně přidáme vychladlý pudink s jablky. \\\
\\\
Jablkové řezy se šlehačkou necháme v chladu uležet, pak krájíme a servírujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KABELKAK
(upraveno)
25. 3. 2011, 12:17
Mam dotaz. Nebylo by lepší na buchtu natřít uvařený pudink s jablky a pak ušlehanou šlehačku ? Já se jenom ptám.Je to zvláštní. Děkuji za odpověď, kdyby byl obrázek bylo by to lepší.
vendulak88
(upraveno)
25. 3. 2011, 15:33
@KABELKAK
Taky jsem se bála jestli puding s jablky nebude na šlehačku těžký, ale recept jsem už takhle dostala a zkusila a vůůůbec ne, povedlo se vždy krásně! Foto mám a chtěla jsem přidat, jen mi nejde zmenšit, tak musím počkat na chlapa až zmenší .