(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Párkový salát
Potřebné ingredience
Předpis je na 1/2 kg tenkých párků /je třeba koupit kvalitnější - ne nějaké vodnaté břečky:)/, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oliv. oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce worčestru, 1 lžíce octa, 2 cibule, 3 - 4 steril. okurky, majolka, podle chuti sůl.
Postup přípravy
Nejprve svaříme: horčici, olej, kečup, worčestr a ocet a necháme zchladnout. Párky nakrájíme na kolečka, přidáme zálivku, cibuli a okurku nakrájenou na kostičky a majolku, zamícháme a případně dosolíme. Pozor!!! worčestr je slaný, nemusí se tolik dosolovat...já nedosoluji, ale to podle každého chuti:) a dáme do lednice proležet. Je to náš nejoblíbenejší salát na oslavy. Podáváme s bagetou, tmavým pečivem. Na to, že je z párků, je lehký.... Pokud chcete větší množství, jednoduše poměry násobíte:). ňam ňam ňam PS: Kdo nemůžete uzeninu, zkoušela jsem i se sojovými párky a sojanezou a také ňamina.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé