(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Vepřová játra koloniála Jíry.mooc děkuji-Otto Plášek
Potřebné ingredience
Suroviny: 3/4 kg vepřových jater 20 dkg uzené prorostlé slaniny 1 větší cibule, smetana na vaření masový vývar, hl. mouka, pepř, sůl
Postup přípravy
Postup
Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na tenké nudličky. Nesolíme, neboť játra by byla tvrdá. Nakrájíme si na velmi jemné kostičky slaninu a cibuli. Na pánvi orestujeme slaninu úplně do světle hnědé barvy – zcela necháme vysmažit a přidáme následně cibuli, kterou necháme jen zesklovatět. Do tohoto základu vložíme nakrájená játra a prudce opečeme, čímž se játra zatáhnou a opékáme dále do hnědé barvy. Po opečení jater, velmi zlehka podlijeme cca 1 dl masového vývaru, osolíme a dusíme játra do měkka. Jakmile jsou játra na skus měkká tak přidáme 2,5 dl smetany na vaření, ve které jsme předtím rozmíchali 1 lžičku hl. mouky pro lehké zahuštění. Dobře promícháme a necháme lehce probublávat s občasným promícháním cca 10 minut. Vynikající přílohou jsou pečené brambory s kmínem a cibulí.My radši rýži
Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na tenké nudličky. Nesolíme, neboť játra by byla tvrdá. Nakrájíme si na velmi jemné kostičky slaninu a cibuli. Na pánvi orestujeme slaninu úplně do světle hnědé barvy – zcela necháme vysmažit a přidáme následně cibuli, kterou necháme jen zesklovatět. Do tohoto základu vložíme nakrájená játra a prudce opečeme, čímž se játra zatáhnou a opékáme dále do hnědé barvy. Po opečení jater, velmi zlehka podlijeme cca 1 dl masového vývaru, osolíme a dusíme játra do měkka. Jakmile jsou játra na skus měkká tak přidáme 2,5 dl smetany na vaření, ve které jsme předtím rozmíchali 1 lžičku hl. mouky pro lehké zahuštění. Dobře promícháme a necháme lehce probublávat s občasným promícháním cca 10 minut. Vynikající přílohou jsou pečené brambory s kmínem a cibulí.My radši rýži
suroviny
osmažit slaninu
přidat cibuli a orestovat
přidat játra a restovat ze všech stran
podlít vodou a dusit do měkka
vše zahustit zakys.smetanou a dodusit,ale to už je jen chvilka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ivetka82
(upraveno)
9. 9. 2012, 10:34
vařím stejně, jen přidávám kmín a někdy ještě majoránku
Hanka_Bohmova
(upraveno)
16. 8. 2012, 20:46
Dnes jsem udělala k večeři, moooc dobré, děkuji za recept!
ivka71
(upraveno)
23. 3. 2011, 19:39
zkusím děkuji za inspiraciiii
ursula4
(upraveno)
23. 3. 2011, 19:18
tak,toto skúsim,so smotanou som ešte pečienku nevarila