Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Vepřová játra koloniála Jíry.mooc děkuji-Otto Plášek

0.0
Vepřová játra koloniála Jíry.mooc děkuji-Otto Plášek

Potřebné ingredience

Suroviny: 3/4 kg vepřových jater 20 dkg uzené prorostlé slaniny 1 větší cibule, smetana na vaření masový vývar, hl. mouka, pepř, sůl

Postup přípravy

Postup
Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na tenké nudličky. Nesolíme, neboť játra by byla tvrdá. Nakrájíme si na velmi jemné kostičky slaninu a cibuli. Na pánvi orestujeme slaninu úplně do světle hnědé barvy – zcela necháme vysmažit a přidáme následně cibuli, kterou necháme jen zesklovatět. Do tohoto základu vložíme nakrájená játra a prudce opečeme, čímž se játra zatáhnou a opékáme dále do hnědé barvy. Po opečení jater, velmi zlehka podlijeme cca 1 dl masového vývaru, osolíme a dusíme játra do měkka. Jakmile jsou játra na skus měkká tak přidáme 2,5 dl smetany na vaření, ve které jsme předtím rozmíchali 1 lžičku hl. mouky pro lehké zahuštění. Dobře promícháme a necháme lehce probublávat s občasným promícháním cca 10 minut. Vynikající přílohou jsou pečené brambory s kmínem a cibulí.My radši rýži

suroviny

osmažit slaninu

přidat cibuli a orestovat

přidat játra a restovat ze všech stran

podlít vodou a dusit do měkka

vše zahustit zakys.smetanou a dodusit,ale to už je jen chvilka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ivetka82 9. 9. 2012, 10:34
(Y)vařím stejně, jen přidávám kmín a někdy ještě majoránku (jidlo)
Hanka_Bohmova 16. 8. 2012, 20:46
Dnes jsem udělala k večeři, moooc dobré, děkuji za recept!
ivka71 23. 3. 2011, 19:39
(Y) (Y) (Y) zkusím děkuji za inspiraciiii (L) (L) (L) (L)
ursula4 23. 3. 2011, 19:18
tak,toto skúsim,so smotanou som ešte pečienku nevarila

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie