(recept
si oblíbilo 53 návštěvníků)
Větrníky
Potřebné ingredience
ODPALOVANÉ TĚSTO: 140g hrubé mouky, 70g tuku, 3 - 4 vejce, 250ml vody, sůl. VANILKOVÁ NÁPLŇ: 1 a 1/2 pudinkového vanilkového prášku, 380ml mléka, cukr podle chuti, kousek másla, 1 ušlehaná smetana, trochu ztužovače šlehačky KARAMELOVÁ NÁPLŇ: 50g cukru, 1 smetana na šlehání, 1 ztužovač šlehačky FONDÁNOVÁ POLEVA
Postup přípravy
TĚSTO: Vodu, sůl a tuk přivedeme k varu, najednou nasypeme mouku a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota, poté ještě na plameni mícháme asi 2 - 3 min. (odpalujeme). Dáme do mísy a necháme vychladnout. Poté po jednom zašleháme vejce. Cukrářstvou špičkou nastříkáme na vymazaný plech (nebo pečící papír) požadované tvary. Troubu předehřejeme na 230 °C a při této teplotě pečeme 15 min. (neotvírat troubu), poté teplotu snížíma na 180 - 200 °C a dopékáme ještě asi 10 min. Hned po vyndání buď rozřízneme nebo propíchneme špejlí.
VANILKOVÁ: Uvaříme hustý sladký pudink, do teplého zamícháme kousek másla a necháme vychladnout. Šlehačku ušleháme s trouchou ztužovače a smícháme s pudinkem.
KARAMELOVÁ: Den předem roztavíme cukr, poté přilijeme 1/2 smetany a "cucek" roztavíme. Necháme do druhého dne dobře vychladit. Poté přilijeme zbytek smetany a se ztužovačem vyšleháme.
Větrníky rozpůlíme, nastříkáme vanilkový krém, na to karamelový, přiklopíme a polijeme fondánovou polevou ochucenou karamelem.
VANILKOVÁ: Uvaříme hustý sladký pudink, do teplého zamícháme kousek másla a necháme vychladnout. Šlehačku ušleháme s trouchou ztužovače a smícháme s pudinkem.
KARAMELOVÁ: Den předem roztavíme cukr, poté přilijeme 1/2 smetany a "cucek" roztavíme. Necháme do druhého dne dobře vychladit. Poté přilijeme zbytek smetany a se ztužovačem vyšleháme.
Větrníky rozpůlíme, nastříkáme vanilkový krém, na to karamelový, přiklopíme a polijeme fondánovou polevou ochucenou karamelem.
před pečením
upečené
příprava karamelové náplně
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vrtelik
(upraveno)
26. 3. 2011, 10:16
Tak jsme se pustili do větrníku,ale trochu jsme neodhadli velikost tak máme obří větrníky trochu nám víc vyskočili .A musíme je díl péct ,ale ve vnitř je máme krásně porovité.
zetina
(upraveno)
24. 3. 2011, 20:12
Máte je náááááádherné!!!!
romca2
(upraveno)
24. 3. 2011, 8:10
mňam ty vypadají nádherně taky bych si dala
herlíci
(upraveno)
23. 3. 2011, 19:38
mňam
Janyse
(upraveno)
23. 3. 2011, 17:20
dadula1
(upraveno)
23. 3. 2011, 16:38
téda jste šikulka.Hned bych si dala.Mnam
blondgirl
(upraveno)
23. 3. 2011, 12:05
Jak děláte karamelovou polevu?
li.za.rd
(upraveno)
23. 3. 2011, 22:08
@blondgirl
Tato je z kupovaného fondánu ochucená karamelem (125g cukru roztavit , přilít 125 ml vody a rozpustit) přidaným do rozehřáte hotové polevy. A nebo ta, co je zde uvedena níž...
bombiska
(upraveno)
23. 3. 2011, 19:33
@blondgirl
poleva na veterníky : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38337
KABELKAK
(upraveno)
23. 3. 2011, 12:01
Vy mi děláte chutě. Hned bych si dala.
Štěpařka
(upraveno)
23. 3. 2011, 12:01
Mariko,větrníky miluju .Kolik jich z této dávky upečete?
li.za.rd
(upraveno)
23. 3. 2011, 22:10
@Štěpařka
Je to ten tác co je na fotce a asi 2 nezdařené mimo...
michalka30
(upraveno)
23. 3. 2011, 11:57
Prosím jak se dělá Fondánová poleva,nebo se dá koupit?
li.za.rd
(upraveno)
23. 3. 2011, 22:11
@michalka30
odpověď o kousek výš...
marcelau
(upraveno)
23. 3. 2011, 11:44
no to je kráááása, mlask