(recept
si oblíbilo 71 návštěvníků)
KOKOSKY
Potřebné ingredience
20 dkg bílků ( nutno odvážit ), 20 dkg kokosu, 40 dkg cukru krystal, 1 lžička marmelády, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Bílky s cukrem vyšleháme v tuhý sníh, zasypeme kokosem, promícháme, přendáme do hrnce a za stálého míchání zahříváme na sporáku. Když hmota mírně pálí do prstů, odstavíme a necháme dobře vychladnout. Přidáme lžičku marmelády ( pro lesk kokosek ) a lžíci hladké mouky. Drobounké hromádky, které v troubě nabydou, stříkáme pytlíkem s hladkou trubičkou na pečící papír a pečeme při 170 st dorůžova ( cca. 12-15 minut ).
Kokosky jsou skvělé i během roku, nejen o Vánocích.
Recept mám od skorotchýně - cukrářky, která vystudovala u majitele vyhlášené cukárny Fialka.
Dobrou chuť!!!
Dita
Kokosky jsou skvělé i během roku, nejen o Vánocích.
Recept mám od skorotchýně - cukrářky, která vystudovala u majitele vyhlášené cukárny Fialka.
Dobrou chuť!!!
Dita
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jitkaad
(upraveno)
10. 12. 2014, 17:34
Zrovna jsem je dopekla, jsou výborné, díky za recept, už jsem si ho opsala a budu dělávat jen tyto kokosky
(eron)
(upraveno)
29. 1. 2014, 22:43
Kokosky jsem pekla a byly skutečně výborné.Jiné již péct nebudu.Vydržely dlouho vláčné.Děkuji za recept.HanaV.
maxis
(upraveno)
7. 12. 2012, 9:10
Nejlepší kokosky co tu jsou dělám je už po čtyři roky a jsou výborné. Jeden z pokladů v mém sešitě s recepty
ede
(upraveno)
19. 12. 2010, 11:45
Opravdu cukr krystal? Ne moučka? Dnes se na ně chystám, děkuji.
Dita T.
(upraveno)
20. 12. 2010, 13:39
@ede
Dobrý den Evi, snad už není pozdě , 100% to musí být krystal , žádná moučka. Ať se dílko podaří . Dita
PavSou
(upraveno)
19. 12. 2010, 10:22
Moc prosím, jak se skladují? Díky za odpověď
Dita T.
(upraveno)
20. 12. 2010, 13:38
@PavSou
Dobrý den Pavli, skladuji je normálně v krabici, jsou hodně suché, takže se jim nic nestane. Hodně štěstí při tvorbě . Dita
pajnat
(upraveno)
18. 12. 2009, 0:21
Dito vybrala jsem váš receptík proto že jsem měla přesně na 20dkg chutově jsou fakt vynikající už jsem několik zobla díky a přeji krásné vánoce Lada
Lukrato
(upraveno)
16. 12. 2009, 8:46
...tak v ledničce mám asi 20 bílků, tak dnes jdu na ně Pak písnu, jak se mi dařilo....
Lukrato
(upraveno)
17. 12. 2009, 8:14
@Lukrato
Hotovo, kokosky jsou opravdu vynikající, vláčné, chuťově výborné....Moc díky za recept. Kokosky však mají jeden nedostatek a to ten, že mají tendenci se samy nějako vytrácet nebo co, přišla jsem z práce a byla jich polovina
Dita T.
(upraveno)
17. 12. 2009, 14:17
@Lukrato
Milá Lucko, náhodou jsem nahlédla a co vidím - takže jsem moc ráda, že jste spokojená, já to letos ještě ani nestihla , ale snad to také doženu. A vypadá to, že Vy budete muset upéct ještě jednou . Mějte se krásně a díky... fakt jste mě potěšila
MILOKOST
(upraveno)
10. 12. 2009, 14:07
Dito, moc dekuji!!!! Konecne skvely recept, mohu ho dat holkam na jine stranky, uvedu, ze je od vas, jo????
Dita T.
(upraveno)
17. 12. 2009, 14:15
@MILOKOST
Maruško, moc díky, určitě distribuujte dál... ať je co nejvíc spokojených cukrářek, potažmo strávníků
leenka
(upraveno)
26. 12. 2008, 22:02
Dito, kokosky dělám každý rok,ale tentokráte jsem je udělala podle vašeho receptu a konečně jsou krásně měkké.Udělala jsem na ně i ten linecký spodek a doplnila krémem a marmeládou a namočila do čokolády a jsou vynikající. Díky moc,už budu dělat jen ty vaše.Sklidila jsem obroooooooovskou pochvalu a příští rok jich budu muset udělat více,už je totiž máme skoro všechny pryč.Ještě jednou díky za recept.
Dita T.
(upraveno)
7. 1. 2009, 20:12
@leenka
Milá Leni, moc děkuji za pochvalu i vyzkoušení receptu, není vůbec zač, jsem moc a moc ráda, že se dílko daří a hlavně chutná . Tak zase příští rok . Dita
Hanka.B.
(upraveno)
19. 12. 2008, 12:33
Dituš, mám dotaz. Na fotu je to z jedné dávky?? Jedny kokosky už mám, ale chci zkusit i ty vaše, jen nevím, kolik toho z té dávky bude... ať nemáme překokoskováno Díky moc a přeji klidné svátky Hanka
Dita T.
(upraveno)
22. 12. 2008, 20:43
@Hanka.B.
Hani, až teď jsem přečetla Váš vzkazík, tak už je asi pozdě . Ty kokosky, co vidíte, jsou asi z 1,5 dávky, měla jsem tenkrát 13 plechů, teď mám zrovna v troubě letošní várku z 30 dkg kokosu i bílků, mám celkem 5 plechů, ale kokosky jsou jaksi maxi, aby to tak dlouho netrvalo . Kásné Vánoce a hodně štěstí v novém roce . Dita
Hanka.B.
(upraveno)
7. 1. 2009, 12:51
@Dita T.
Dituš neva, dělala jsem je z poloviční dávky, další kokosky jsem udělala ze salka - na zkoušku a musím teda říci, že ty ze salka byly docela hnusné ale ty vaše byly VYNIKAJÍCÍ Takže od příště už jen vaše!!!!!
Dita T.
(upraveno)
7. 1. 2009, 20:10
@Hanka.B.
No, Hani, tak jste koukám experimentovala , ze salka já dělám košíčky, mám je taky v receptech, jsou moc dobré, tak můžete improvizovat zase příští rok. Jinak moc děkuji, jsem ráda, že kokosky chutnají, my už jsme je
zdenča111
(upraveno)
14. 12. 2008, 19:44
Tak mi letos zbylo hodně bílků, tak jsem vyzkoušela vaše kokosky a jsou vynikající No, jen se mi trošku na plechu rozjely, tak mám spíše takové kokosové placičky, ale jinak
Dita T.
(upraveno)
22. 12. 2008, 20:41
@zdenča111
Milá Zdeni, díky za zprávu, jsem ráda, že jste spokojená a placičky chutnají . Krásné Vánoce . Dita
babanka
(upraveno)
9. 12. 2008, 22:19
Dito, tak jsem letos vyzkoušela vaše kokosky. A jsou VYNIKAJÍCÍ Lepší sem už dlouuuho nejedla. Už mi jich doma teda půlku sežrali ale ještě je přidělám jsou opravdu výýýborný...Moc děkuju za receptík
Dita T.
(upraveno)
10. 12. 2008, 7:54
@babanka
a já zase moc děkuji za pochvalu, Jani, těší mě, že se kokosky povedly a vaše rodinka je spokojená. Ještě se chystám vložit nějaké další recepty, tak můžete juknout . Krásné předvánoční dny . Dita
Vera13
(upraveno)
6. 12. 2008, 15:09
Dita T.
(upraveno)
7. 12. 2008, 16:13
@Vera13
martina.in
(upraveno)
4. 12. 2008, 22:45
Dobrý večer, jak postupujete s kokoskama dál - čím je plníte nebo slepujete? Mám doma spoustu bílků a je mi líto je vyhodit. Díky moc za odpověď. martina
Dita T.
(upraveno)
6. 12. 2008, 14:59
@martina.in
Jéééé, Marti, to je všechno, dál už s kokoskama nepostupuji nikam... baštíme je jen takhle, ale určitě se dají nějak lepit, napadá mě třeba pařížská šlehačka a stříkat čokoládovou polevou. A bílky mi nezbydou nikdy, mně spíš vždycky chybí . Tak kokoskám zdar a budu se těšit, co jste s nimi nakonec vyvedla. Mějte se krásně. Dita
studeny.cumacek
(upraveno)
3. 12. 2008, 16:22
Ahojky,dnes jsem je upekla,a jsou opravdu výborné,příští rok budu péct zase.Děkuji!
Dita T.
(upraveno)
6. 12. 2008, 14:58
@studeny.cumacek
Tak to mě, Jani, moc těší, to je bezva, díky a krásné adventní dny . Dita
hambálka
(upraveno)
27. 11. 2008, 18:37
DITUŠ , ZKUSILA JSEM VAŠE KOKOSKY A JSOU SUPER , JEN JSEM JE NA PLECH DÁVALA LŽIČKOU, TAK JSOU TAKOVÉ ROZCUCHANÉ , JINKA MOC DOBRÝ . DÍKY VERČA
Dita T.
(upraveno)
30. 11. 2008, 9:53
@hambálka
Díky za komentík, Verunko, jsem ráda, že jste s výsledkem spokojená . Dita
PajdaPE
(upraveno)
15. 12. 2007, 18:57
Tak jsem zkusila dnes Váš receptík Dito Kokosky jsou výborné jen je nemám tam pěkné Mám je uvnitř úplně duté a některé jsou jako miska ( bez dna ) ....tak nevím, kde jsem udělala chybu. Ale rodině to nevadí a sedí a baští Děkuji a mějte se krásně Pavla a
Dita T.
(upraveno)
17. 12. 2007, 7:36
@PajdaPE
Milá Pavli, nic si z toho nedělejte, taky mám některé bez dna ( to jsou ta trošku nedopečené ), nejdůležitější je, že vám chutnají . Krásné svátky a díky. Dita
mimik
(upraveno)
14. 12. 2007, 21:10
Milá Dito, dnes jsem dělala Vaše kokosky, jsou naprosto úžasné. Dělám každý rok, vyzkoušeno několik recepů a teprve ten Váš je nej nej. Už budu dělat jen tyhle. Polovinu mi jich už manžel s dítkem snědli. Ještě že jich bylo tolik. Hezký večer.
Dita T.
(upraveno)
17. 12. 2007, 7:35
@mimik
Milá Andrejko, moc díky za ta krásná slova, jsem ráda, že jsem vám s receptíkem kápla do noty, tak teď už jen dobrou chuť a krásné . Dita
jíta406
(upraveno)
10. 12. 2007, 21:48
Dito tak jsem dneska upekla,nejsou tak hezké jako je máte vy ale to neva hlavně že jsou dobrý.Akorát bych se chtěla zeptat,skladujete je stejně jako ostatní cukroví,nebo máte nějaký fígl?
Dita T.
(upraveno)
11. 12. 2007, 13:16
@jíta406
Dobrý den Jituš, tak to jsem ráda, ale já je taky nemám nijak extra, nejdůležitější je, že jsou k jídlu . Můžete je skladovat s ostatním cukrovím nebo klidně nechat separátně doma třeba v nějaké uzavíratelné dóze. D.
jíta406
(upraveno)
11. 12. 2007, 13:32
@Dita T.
Jé Dito,koukám že jste ze Sušice,tak Vás zdravím ze Žichovic.K Fialkům do cukrárny jsem chodila jako malá z rodiči.Tak se mějte hezky a díky za odpověd!
Dita T.
(upraveno)
17. 12. 2007, 7:34
@jíta406
Taky se mějte krásně, Jituš, já jsem tu éru bohužel nezažila jsem sušická naplavenina, bydlím tu teprve 3 roky . Krásné svátky .
kosina
(upraveno)
10. 12. 2007, 16:14
Tak jsem právě dodělala,jsou perfektní,zvrchu křupavý a vevnitř měkoučký akorát jsem byla líná stříkat pytlíkem-přišlo mi,že je to dost tuhý a bolely by mě ruce tak jsem kokosky dělala v ruce,šlo to nádherně
Dita T.
(upraveno)
10. 12. 2007, 18:43
@kosina
Tak jste Věrko šikulka a já jsem ráda, že další mamče udělal náš receptík radost a hlavně, že chutná . Díky a mějte se krásně. Dita