Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

ROLÁDA - velmi rychlá a vynikající !!!!!

0.0
ROLÁDA - velmi rychlá a vynikající !!!!!

Potřebné ingredience

3 vejce, 80g cukru krupice, 100g polohrubé mouky -podle toho, jestli ho chcete s jablky nebo tvarohem -pečící papír

Postup přípravy

S JABLKY: na pečící papír nastrouhat jablka, posypat skořicí a zalít těstem a dát péct na 200° cca 10-15 min (podle toho, zda se těsto lepí nebo ne a jak je zlatavé)

S TVAROHEM: umíchat si těsto a nalít na pečící papír.....péct úplně stejně (200° 10-15min) a když je to upečené, tak za tepla srulovat s tím pečícím papírem a nechat vychladnout, poté naplnit tvarohem nebo smetanou ke šlehání a přidáme ovoce....prostě ozdobit, jak kdo má rád....

VŠEM MOC DOPORUČUJI.....RYCHLÉ, LEVNÉ A HLAVNĚ VYNIKAJÍCÍ.....!!!!!!
Dobrou chuť :-)))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lu456 7. 9. 2011, 9:43
je suprová,jednoduchá,rychlá a s tavrohem nemá chybu (L)
zernovacka 27. 9. 2011, 18:56
@lu456 DĚKUJI :-)))) (X) (clamp)
jana + 2 27. 3. 2011, 18:17
a co s tim tvarohem, ten se nepece a co s nim, cukr a smetana?
zernovacka 4. 4. 2011, 10:07
@jana + 2 tvaroh se nepeče....dává se za studena i se smetanou ke šlehání + cukr...a pak se tím naplní roláda a když jí máte zabalenou,tak se dá do lednice...
julous 25. 3. 2011, 10:08
Není té mouky nějak málo na tři vejce???? *-) *-) *-)
zernovacka 27. 3. 2011, 17:57
@julous nene, je to akorát....a fakt super....uvidíte sama, až vyzkoušíte :) (Y)
kkaminka 25. 3. 2011, 7:56
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,když budu rulovat roládu tak začít z toho menšího kraje nebo z většího rulovat.Děkuji moc.Chtěla bych zítra vyzkoušet.
zernovacka 27. 3. 2011, 18:00
@kkaminka Zuzko, paní má pravdu. Je to jedno, jak jí budete rulovat. Já ji ruluji z té větší strany, aby byla delší, ale jak, kdo chce :-) (Z) (jidlo) nechte si chutnat :)
jeremy 25. 3. 2011, 8:29
@kkaminka Zuzko, dobré ránko, dovolím si odpovědět za autorku receptu. Já jsem zrovinka včera dělala 2 rolády, tak Vám mohu říci, že je to jedno, pokud budete rolovat z kratší strany, tak jí budete mít širší a počet kousků busdete mít menší, ale pokud budete rolovat z delší strany, budete mít více kousků a počet normální. Je to úplně jedno, protože tak jako tak se to sní, že? ,-) Tak ať se daří...já mám u sebe v albíčku fotečky, tak můžete juknout, dělala jsem roládku s jablky, která se mi zalíbila podle fotečky a je opravdu vynikající! My s malou jsme včera snědly tu 1. téměř na posezení a tak večer, když při snědení posledního kousku řvala "ještě, ještě" tak jsem upekla další a tentokráte promazala ušlehanou šlehačkou! ,-) (zajic) (zajic) (zajic)teď jí zrovinka snídám a je VYNIKAJÍCÍ, ale tuto jsem si uložila také a ráda bych zkusila tu tvarohovou, tak až budete zkoušet, dejte vědět, zda je ok... ,-) Zdravím! (hello) (F)
zernovacka 27. 3. 2011, 18:03
@jeremy Paní Jarmilo, tak to se ráda podívám i na vaše roládky....a tu tvarohovou určitě zkuste...nemá chybu a opravdu je lepší do tvarohu vmíchat smetanu ke šlehání...je to chutnější (Y) dobrou chuť :-p
jeremy 17. 6. 2011, 18:16
@zernovacka Tak dnes jsem jí vyzkoušela a musím říct, že je to hrůůůza...asi mám jiná vejce, jiný cukr a jinou mouku...pekla jsem 2x jednou jsem vyšlehala bílky a přidávala žloutky a jednou jsem šlehala vejce celá a poté postupně cukr a mouku naposled a hrozný...ani do punčoviny to nemůžu dát...je to HRŮŮŮZA! Vůbec tedy nemohu doporučit...vyzkoušela jsem "z nouze" jelikož jsem měla málo vajec a potřebovala jsem 2 rolády, ale lituju, měla jsem raději udělat Superrychlou jablíčkovou roládu, která je opravdu skvělá, vynikající!!! Vždy se mi povedla! Takže se autorce tohoto receptu tímto omlouvám ale u mně (N) (N) (N) a mám vztek, protože jsem jen ztratila čas a peníze, měla jsem to vyhodit, ted jsem z toho zkoušela dělat punčovinu a ani ta se nedá jíst, jde to do koše. Zdar a lepší recepty do budoucna! (flower)
zernovacka 27. 9. 2011, 18:55
@jeremy zajímavé je,že jen Vám se nepovedla...takže to nebude v receptu, ale v kuchařce....ale nevadí....všem jiným chutná..takže příště se možná povede :-D :-D
jeremy 27. 9. 2011, 21:14
@zernovacka P. Barboro, asi to bude určitě v kuchařce, určitě ano, ale ve které, že???? Chtěla jsem se "kát" a podívat se na tu zdatnou "kuchařku", co nepřijala mou kritiku a ejhle...kde nic tu nic, krom tohoto receptu albíčko prázdné...myslím, že i to ledacos vypovídá...ale říká se "moudřejší ustoupí" a tak raději předejdu další akci a reakci a slušně se s Vámi rozloučím. Dobrou noc.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie