Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Fofrová dvoubarevná roláda - hotová za 1hod (včetně chladnutí a naplnění)

0.0
Fofrová dvoubarevná roláda  - hotová za 1hod (včetně chladnutí a naplnění)

Potřebné ingredience

světlé těsto: 6 vajec, 6 lžic moučkového sukru, 2 lžíce hrubé mouky, na špičku nože prášku do pečiva,, tmavé těsto: 6 vajec, 6 lžic moučkového sukru, 2 lžíce hrubé mouky, na špičku nože prášku do pečiva,2 lžíce kakaa, náplň 1: 5 lžic marmelády a 2 lžíce brusinkového kompotu nebo džemu náplň 2: 10dkg másla, půl vanilkového cukru, 1 lžíce rumu, 3 lžíce nutelly, půl rozpuštěných kaštanů v čokoládě,, poleva - půl kaštanů v čokoládě, půl čokolády na vaření a strouhaný kokos

Postup přípravy

Těsto světé: vyšlehat 6 žloutků, spolu s moučkovým cukrem (homta musí být hodně světle žlutá), pak přidat 2 lžíce hrubé mouky + prášek do pečiva , vše promíchat, nakonec vmíchat tuhý sníh vyšlehaný se 6 bílků a špetky soli. Těsto dát na vymazaný a vysypaný plech - nejpépe s teflon.vrstvou, péci v troubě na 200 stupňů, max.10 minut. Ještě teplé stočit buď přes vlhkou utěrku nebo pečící papír. Nechat vychladnout.
Těsto tmavé: vyšlehat 6 žloutků, spolu s moučkovým cukrem (homta musí být hodně světle žlutá), pak přidat 2 lžíce hrubé mouky + prášek do pečiva+ 2 lžíce kakaa , vše promíchat, nakonec vmíchat tuhý sníh vyšlehaný se 6 bílků a špetky soli. Těsto dát na vymazaný a vysypaný plech - nejpépe s teflon.vrstvou, péci v troubě na 200 stupňů, max.10 minut. Ještě teplé stočit buď přes vlhkou utěrku nebo pečící papír. Nechat vychladnout.
Po vychladnutí položit na pracovní desku napřed světlý plát, ten namazat po celé ploše náplní číslo 2 : do hladka utřené máslo, vanilkový cukr, rum, nutella a rozpuštěné kaštany v čokoládě. Na nápň pložit plát tmavý - natřít po celé ploše rozmíchanou směsí marmelády a brusinek. Opatrně stočit zpět do rolády.
Nakonec potřít polevou z rozpuštěné čokolády a zbytků kaštanů v čokoládě, posypat kokosem.
Dobrou chuť :o))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jarmila1 24. 3. 2011, 13:54
(Y) (Y) (Y)
karmala 22. 3. 2011, 15:01
super (Y) vyzkouším (F) (F)
marcelau 22. 3. 2011, 14:57
tyhle rychlovky jsou nejlepší, děkuji za receptík (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie