(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Podvodnice

Potřebné ingredience
400 g hl. mouky, 300 g tuku na pečení (nejlépe máslo, ale lze i Hera), 40 g droždí, 4 lžíce mléka, moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
Suroviny necháme několik hodin při pokojové teplotě. Droždí rozmícháme v mléce, vlijeme do mouky a přidáme tuk. Zpracujeme těsto. Těsto ponoříme do hrnce se studenou vodou (tak, aby bylo potopené) a necháme ho tam 2 hod. Ono vyplave. Potom ho osušíme, rozválíme na cca 3-4 mm a vykrajujeme menší tvary. Upečeme ve vyhřáté troubě při cca 180 C. Cukroví povyskočí a začne jemně růžovět. Teplé obalujeme v moučkovém cukru a dáme uležet. Uležením částečně ztratí takový ten kvasnicový čmuch.
Je to dobrá varianta pro ty, kteří nemusí moc sladké, já ho mám moc ráda.
Je to dobrá varianta pro ty, kteří nemusí moc sladké, já ho mám moc ráda.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kik
(upraveno)
20. 11. 2010, 20:53
znám a je to moc dobré...hlavně neskutečně jednoduché


nahlásit

cvrnda
(upraveno)
20. 11. 2010, 20:17
Takový recept mám doma ale ještě jsem ho nikdy nedělala nedovedu si představit to kynutí ve vodě jak to těsto musí být upatlané. Ale moje sestra ho dělá ze dvou dávek a tu jednu sype solí a kmínem nebo mákem naslano a prý je to výtečné.Tak asi letos zkusím
nahlásit

bubble
(upraveno)
10. 12. 2010, 11:52
@cvrnda
Věru,není upatlané, drží ten tvar kuličky.....no zkuste....
nahlásit