(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Citronové keksy
Potřebné ingredience
120 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 70 g másla, 1 lžička sušené citronové kůry a šťáva z půlky citronu.
Postup přípravy
Těsto zpracujeme na vále a necháme uležet v lednici. Pak rozválíme a vykrajujeme jakékoli tvary, které po upečení jemně pocákáme čokoládovou polevou. Můžeme potřít citronovou polevou podle originálního receptu, ale to už je na mě citronové až moc :o)
detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jjjitka
(upraveno)
19. 12. 2010, 14:19
Tak jsem pekla sice jsem s tím trochu bojovala, protože nejsem žádná pekařka,ale dobrý,zkusila jsem i pomerančové ,ale ty nejsou nic moc příští rok peču dvojí dávku Jitka
wertzuiop
(upraveno)
11. 12. 2007, 14:42
Tak jsem tohle cukroví udělala a je super,asi jsem do něj dala ale málo citronu ,bylo to malo citronove,tak jsem pulku polila čokoládou a druhou polovinu citr.polevou. SUPER....příští rok peču zas.
Zdenikv
(upraveno)
12. 12. 2007, 6:32
@wertzuiop
Šikulka, hlavně, že se povedlo ho upravit tak, aby Vám chutnalo
janapospisil
(upraveno)
6. 12. 2007, 10:40
Tak jsem upekla právě tohle cukroví, je super, jenom jsem se chtěla zeptat, jakou čokoládou polejváte? Jana
Zdenikv
(upraveno)
6. 12. 2007, 11:57
@janapospisil
Jani, polévala jsem tmavou polevou ze sáčku, myslím Dr. Oetker, nahřeju, odstříhnu roh a pocákám. Letos jsem ještě jinou polevu nedělala, ještě jsem jiné cukroví nepolévala a s tímhle se moc dobře manipuluje.
janapospisil
(upraveno)
6. 12. 2007, 13:30
@Zdenikv
Děkuji moc, odpoledne jí koupím
Jajinka1
(upraveno)
5. 12. 2007, 14:38
Vypadá to moc dobře a můžu se zeptat na kolik a jak asi dlouho to pečete? Díky
Zdenikv
(upraveno)
5. 12. 2007, 21:04
@Jajinka1
Radko, pekla jsem v horkovzdušné troubě , na 165°C asi 8 minut,ale chce to hlídat. Synek pomáhal , tak mám jeden plech trochu tmavší, než jsem chtěla . Na chuť jsou lepší ty světlejší.
Vladik
(upraveno)
5. 12. 2007, 14:18
Krém pro slepení citron. sušenek - 8 dkg másla ( může být i Hera ) 8 dkg moučkového cukru 1 vejce šťáva a kůra z 1 citronu . Máslo rozpustíme v páře , přidáme cukr , kůru a šťávu z 1 citronu nakonec vejce . Za stálého míchání vaříme v páře do zhoustnutí !! Pokud vám vejce udělá hrudky nevěste hlavu - ručním šlehaček rozšlehejte . Dobrou chuť
Zdenikv
(upraveno)
5. 12. 2007, 21:02
@Vladik
Vlaďko, díky za krém, vyzkouším příště, tyhle už jsou čokoládové
Vladik
(upraveno)
5. 12. 2007, 13:35
Kdyby jste měla zájem mám k citronovému cukroví i citron. krém pro slepení sušenek . Pokud máte zájem písněte mi . Toto cukroví patří mezi rodinné stříbro a neobejdou se bez něj jediné vánoce .
analeh
(upraveno)
5. 12. 2007, 13:56
@Vladik
Vladi prosím o krém děkují
jituskadablik
(upraveno)
5. 12. 2007, 13:45
@Vladik
jasně,napište díky
jituskadablik
(upraveno)
5. 12. 2007, 11:05
To vypadá dobře a jednoduše a ještě mě napadlo,že by se to mohlo obměnit i se sušenou pomerančovou kůrou a šťávou z pomeranče vyzkouším to
wertzuiop
(upraveno)
5. 12. 2007, 10:59
To vypadá moc dobře Určitě se na to večer vrhnu. Je to jednoduché a určitě to bude bezva chutnat. Já citron miluju atˇ je kdekoli
Zdenikv
(upraveno)
5. 12. 2007, 13:24
@wertzuiop
Tak pak napište, jaké to bylo. Ty pomerančové by mohly být taky moc dobré, to zkusím