Ľanové rožky
Potřebné ingredience
Kvások: 150 ml teplej vody,1/2 kocky droždia,1 čl medu,180 g hladkej múky Cesto: celý kvások,220 g hladkej muky,150 g celozrnnej muky,200 ml acidka,3 PL lanových semien,1 1/2 čl soli,1 čl cukru,za hrst čerstvej nasekanej rukoly ,2 Pl oliv. oleja
Postup přípravy
Ingrediencie na kvások dame do pekarničky a zapneme miesenie.Po 15 -tich minutach vypneme.Nechame kysnut asi 20-30 minut.
Do vykysnuteho kvasku prilejeme tekute suroviny ,potom suché a vymiesime nelepive cesto .Ja som rukolu nemala ale dala som rascu,sezam a aj slnečnicu.A namiesto acidka som použila kyslú smotanu zriedenu s vodou.
Nechame 1-1,5 hodinky kysnut.
Takto pekne vykyslo :-))
Cesto rozdelíme na 6 častí a každú vytiahneme rukami na placku a skrutime do rožka.
Vytvarovane rožky nechame ešte 30 minut podkysnut.
Pečieme najprv na 200 st asi 10 minut ,potom na 180 st 20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé