Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 40 návštěvníků)

Foukané cukroví - cukr, máslo, oříšky - VÝBORNÉ

0.0
Foukané cukroví - cukr, máslo, oříšky - VÝBORNÉ

Potřebné ingredience

500 g cukr moučka, 200 g hladké mouky, 250 g másla (dejte opravdu máslo, jinak to nebude ono), 250 g mletých ořechů, 1 lžička jedlé sody

Postup přípravy

Z přísad vypracujte těsto, nechte odležet v ledničce alespoň 2 hoďky. Potom naplňte do formiček. Do formiček nedávejte moc těsta, spíš dobře vymačkat a dát míň. Nafoukne se. Pečte v předehřáté troubě, asi na 150 do zlatova. Teplotu si spíš upravte podle sebe. Formičky nevymazávám.

naplněná formička

nafouknou se

hotové

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bublinka0 17. 12. 2012, 21:45
Dneska jsem dělala. Jsou výborné, krásně se vyklopili. Ještě je pocákám čokoládou. Děkuji za super rychlý recept a výborný. (Y) (Y) (Y)
Verkaa 14. 12. 2007, 16:31
Právě jsem dodělala foukané cukroví podle paní Jany. Šlo to jako po másle (Y) (Y) (Y) a jsou opravdu vynikající (clamp) (clamp) (clamp). http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=11117
Janys2 15. 12. 2007, 8:03
@Verkaa To je fajn, že se povedlo. Tak ať se povedou i příští rok. Mějte se hezky. Jana (banky) (hello)
skrdlina 12. 12. 2007, 15:28
(Y) (Y) (Y), Jani, tak jsem je dnes vyzkoušela a moooc dobré. S těstem se krásně pracovalo, dala jsem tam taky kypřící prášek a krásně naběhly (clamp) (clamp), opravdu moc dobré. Pro jistotu jsem formičky vymazala.Určitě budu dělat i mimo Vánoce (stromecek) (pohoda) (banky) (kolednici). Děkuji za rady a receptík Blanka (L)
tatok 12. 12. 2007, 9:19
tak jsem pekla už 2 x jsou úžasné a vyklopit šly skvěle určitě bude patřit mezi naše oblíbené (clamp)
bebula1 11. 12. 2007, 16:30
zrovna je peču a vůůůůůůůůůbec se mě nevyfoukly a to ještě nevím jestly mě půjdou ven mam nové formičky a nevymazávam jen namáčim do mouky :-( uvydíme co s toho vznikne :-@.nemůže to být tim,že je dávám plnější nebo že sem dala půl cukru moučka a půl krupice už sem neměla? :-$ :-$ (L)
Janys2 12. 12. 2007, 9:59
@bebula1 to je škoda. Fakt nevím. Jedné paní, co měla nové formičky se taky moc dobře nevyklápěly, nemám s novýma zkušenosti. To že dáváte plnější to nevadí. Jen se víc nafouknou, spíš přetečou přes okraj a jsou to macci, ale na vyklopení to nemá vliv, spíš jdou líp. S tím cukrem nemám zkušenost jak velký to má vliv na nafouknutí, tam je spíš od toho ta soda, nezapomněla jste na ni? Tak snad se příště povedou. Jana
bebula1 12. 12. 2007, 12:10
@Janys2 :-$ :-$ hm já sodu neměla tak sem dala prášek do pečiva ;-).Vyfouklé sice nejsou,ale šly uplně sami s formiček to sem byla ráda (Y) na to že byly nové.Manža pořát chodil zobat chutnaly (zajic).Příště je budu dělat zas a ze sodou (hello) (hello) (hello) (flower)
skrdlina 11. 12. 2007, 16:22
:-o :-o :-o, chci se zeptat, mám formičky něčím vymazávat? recept vypadá až moc lákavě ;-) ;-) ;-)!
Janys2 12. 12. 2007, 10:00
@skrdlina nevymazávám. Ale mám staré formičky. Paní tady některé mají nové a šly jim špatně vyklopit. Ale určitě se povedou, tak zkuste, jsou moc dobré. Jana (hello)
haryna 10. 12. 2007, 21:44
Dnes jsem dělala, jsou super, a je jich hodně!!!!Doporučuji a díky za receptík!!!!Alena
marcipanek 9. 12. 2007, 13:01
chci se zeptat, když se nafouknou tak jsou hotové? já jsem otevřela troubu, koukla na ně a začaly padat a mám je trošku tmavší, takže asi péct na míň stupňů a hned jak se nafouknou tak ven z trouby? :^)naštěstní jsem dělala jen jeden plech na zkoušku takže budu ráda za jakýkoliv postřeh (L)
Janys2 (upraveno) 9. 12. 2007, 16:25
@marcipanek občas mi taky spadnou, ale to určitě nevadí, protože po vyklopení jsou hezké z druhé strany. Jinak je peču do zlatova - nafouknou se a pak ještě do zlatova.... To chce asi vyzkoušet, každý má jinou troubu. Tak ať chutnají. Jana
Aja88 9. 12. 2007, 12:40
Tak mám upečeno, ale půlka je polámaná (6) . Mám nové formičky, ale i přesto, že jsem je vymazala, tak mě kousky zůstávaly ve formičkách (6). Aspoň mají děti co zobat :-)
Janys2 9. 12. 2007, 16:07
@Aja88 To je škoda, tak snad příště se povede. Já s novýma formičkama nemám zkušenosti, máme ještě totalitní ;-). Hezké Vánoce, Jana (banky)
pavluska220 7. 12. 2007, 18:49
Vážně toli cukru??? *-) Nebo je to překlep??
sarrafinka 7. 12. 2007, 18:57
@pavluska220 :^) :^) :^)taky jsem koukala,že je ho nějak moc :^) :^) :^) :^)
Janys2 7. 12. 2007, 19:15
@sarrafinka (zajic) je tam toho fakt půl pytle, ale stojí to za to. Chutnají jako cukrkandl. (hello)
pavluska220 7. 12. 2007, 19:01
@sarrafinka No žejo,ale je to dobře?? :-o :-o ;-)
Janys2 7. 12. 2007, 19:08
@pavluska220 je to síla, ale je to dobře. Tož jednou na Vánoce, můžete baby trochu přibrat, ne? ahojte Jana
pavluska220 7. 12. 2007, 20:49
@Janys2 :-D :-D :-D :-D ;-)
marcipanek 7. 12. 2007, 18:44
taky se letos chystám poprvé péct, moc mi chutná a (X) (X)taky, takže myslím, že sklidím úspěch a pochutnáme si (Y)díky za vložení receptu
Janys2 7. 12. 2007, 19:13
@marcipanek To jsem ráda, že chutná. Jsou hrozně nezdravé, ale strašně dobré. Tak ať se Vám vždycky povedou, mějte se, Jana (hello)
leni0323 7. 12. 2007, 18:39
výborné, konečně receptík, kdy se mi foukané cukrovíčko povedlo, takže (D) a děkuji |:o) :-p (hello) (flower) (stromecek) (banky)
Lampa 6. 12. 2007, 21:04
Dělám je také, super cukroví ! (Y)
jazumi 5. 12. 2007, 11:23
mňam- taky je dělám- je to naše nejoblíbenější cukrovíčko (K) (Y) (Y) (Y)
Janci 4. 12. 2007, 20:26
Také děláme, jsou moc dobré... (clamp)
danima3 4. 12. 2007, 19:52
já dávám místo sody amonium a okraje potírám čokoládou a je to teda moje nejoblíbenější cukroví (Y) (Y) (Y)
bubble 4. 12. 2007, 19:51
Jani, vymazáváte formičky? Mám nové, ještě nepečené, tak aby se to nepřipeklo..... *-)
Janys2 (upraveno) 6. 12. 2007, 21:03
@bubble Už to máte asi upečené, nebyla jsem dlouho u PC. Ne, nevymazávám, ale s novýma nemám zkušenosti, tak nevím. Máme už sto let staré. ;-). Ale myslím, že se nepřipečou. Mějte se a ať se povedou. Jana
Obelixova 4. 12. 2007, 19:42
já je dělám také ,ale trochu jinak a jsou taté dobré:20 dkg hladké mouky,20 dkg cukr krupice, 25dkg másla, 25 dkg mletých lískovích ořechů.Postup je stejný jako ten váš.Růža
Hanulka17 5. 12. 2007, 21:09
@Obelixova Dobrý den Růžo, u Vašeho receptu je mi sympatické méně cukru a že je krupice (ráda používám třtinový), ale chybí mi tam ta soda, je to tak správně a nafoukne se to také, jako v receptu paní Jany? A k čemu byste je chuťově přirovnala, děkuji (hello) Hanka.
Obelixova 9. 12. 2007, 12:30
@Hanulka17 tu sodu tam nedávám a jsou vynikající ,mě chtnají jako karamel Růža

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie