(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Šťavnaté krůtí masíčko
![Šťavnaté krůtí masíčko](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/110319/12/j105267.jpg)
Potřebné ingredience
krůtí prsa, sůl, česnek, tymián, rozmarýn, hořčičné semínko, brambory, mrkev, cibule. NÁLEV: voda, cukr, sůl
Postup přípravy
Krůtí maso vcelku si naložíme večer předem do nálevu z 1 l vody, 100g cukru a 100g soli. (Na menší, cca 400-500g maso dělám poloviční dávku). Dáme do uzavřené nádoby a necháme v chladničce. Hodinu před pečením jej z nálevu vytáhneme, osušíme a necháme hodinu při pokojové teplotě stát.
Připravíme si pastu z olivového oleje, utřeného česneku, tymiánu, rozmarýnu a horčičného semínka (můžou být i jiné bylinky, podle chuti - například petržel, oregano, libeček, šalvěj apod.). Už maso nesolíme, protože ono je dost slané z nálevu a bylo by pak přesolené! Do krůtího masa nařežeme rýhy, vyplníme pastou, zprudka osmahneme na trošce oleje, aby se zatáhlo.
Do zapékací mísy dáme trochu oleje, rozpůlené neloupané brambory také s rýhami, mrkev, rozkrojenou cibuli a celou paličku česneku rozkrojenou napůl. Osolíme a opepříme. Navrch položíme maso, potřeme zbylou pastou a dáme péct na 180 stupňů, trvá to tak hodinu podle velikosti masa.
Krůtí masíčko je neskutečně křehké a hlavně šťavnaté a nevysušené.
Jako příloha je vhodná i dýně na smetaně: zpěníme ciulku s česnekem, zkaramelizujeme s jednou lžičkou cukru, přidáme nastrouhanou dýni (nejlépe hokaidó i se slupkou), podlejeme vodou, podusíme, zahustíme moukou, povaříme, osolíme, nakonec zjemníme smetanou či zakysanou smetanou.
Inspiraci jsem našla v Albert magazínu, ale recept je hodně pozměněný ,-)
Dobrou chuť!
Připravíme si pastu z olivového oleje, utřeného česneku, tymiánu, rozmarýnu a horčičného semínka (můžou být i jiné bylinky, podle chuti - například petržel, oregano, libeček, šalvěj apod.). Už maso nesolíme, protože ono je dost slané z nálevu a bylo by pak přesolené! Do krůtího masa nařežeme rýhy, vyplníme pastou, zprudka osmahneme na trošce oleje, aby se zatáhlo.
Do zapékací mísy dáme trochu oleje, rozpůlené neloupané brambory také s rýhami, mrkev, rozkrojenou cibuli a celou paličku česneku rozkrojenou napůl. Osolíme a opepříme. Navrch položíme maso, potřeme zbylou pastou a dáme péct na 180 stupňů, trvá to tak hodinu podle velikosti masa.
Krůtí masíčko je neskutečně křehké a hlavně šťavnaté a nevysušené.
Jako příloha je vhodná i dýně na smetaně: zpěníme ciulku s česnekem, zkaramelizujeme s jednou lžičkou cukru, přidáme nastrouhanou dýni (nejlépe hokaidó i se slupkou), podlejeme vodou, podusíme, zahustíme moukou, povaříme, osolíme, nakonec zjemníme smetanou či zakysanou smetanou.
Inspiraci jsem našla v Albert magazínu, ale recept je hodně pozměněný ,-)
Dobrou chuť!
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110319/12/k144134.jpg)
s dýní na smetaně
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110319/12/k144135.jpg)
šťavnaté masíčko
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
xxvladka
(upraveno)
15. 3. 2015, 12:49
Dnes jsem dělala k obědu krůtí závitky a maso jsem naložila do nálevu,musím pochválit,bylo šťavnaté opravdu skvělé.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080923/23/b86605-1222204052.jpg)
Bylinka1
(upraveno)
14. 9. 2014, 0:44
To vypadá moc dobře
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
babkamt
(upraveno)
13. 9. 2014, 22:29
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110219/20/b208146-1298143289.jpg)
lidare
(upraveno)
13. 9. 2014, 21:09
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
janulkask
(upraveno)
13. 9. 2014, 20:29
Dobry vecer, chcela by som sa opytat ci sa to pecie zakryte alebo odkryte? Dakujem. Janka
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
laskonka333
(upraveno)
8. 7. 2013, 0:14
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/21/b36932-1191613387.jpg)
novackova
(upraveno)
7. 7. 2013, 22:01
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130313/14/b348289-1363180495.jpg)
enkka
(upraveno)
7. 7. 2013, 21:38
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090520/11/b74696-1242810141.jpg)
marijka
(upraveno)
7. 7. 2013, 21:37
luxusní,dělám už pravidelně!
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
daba
(upraveno)
30. 9. 2011, 19:29
Tak jsem to vyzkoušela, ale na mě je to teda moc slané.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091211/14/b22470-1260536919.jpg)
sekaček
(upraveno)
28. 5. 2011, 17:50
Moc,děkuji za nápad jelikož jsem měla na mrazáku krutí maso a nevěděla co sním nerada ho dělám je suché a nikdy si na měm moc nepochutnáme a tak jsem skusíla a doslova mi to vyrazilo děch manžel se se mnou hádal,že to nebylo krutí a tak jsem z odpadu musela až najít obal,aby dal pokoj
Dnes jsme měly hosty a tak jsem jsem ho dělala znova a skoušela jsem tam i kousek vepřové pečeně výsledek byl stejný
a návštěva ta odcházela z boulema za ušima
dělala jsem k nim smetanové brambory a skvěle se to doplňovalo
Fakt moc super určitě vyskoušejte nebudete litovat
Zdeňka
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![:-p](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/20.gif)
![(K)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/13.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120417/19/b295639-1334683839.jpg)
MatildaH
(upraveno)
1. 6. 2011, 16:41
@sekaček
Tedy to mě těší a děkuji za krásný komentář
A máte pravdu, to maso je tak šťavnaté, že málokdo by v tom hádal krůtí maso
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/141009/20/b9624-1412879306.jpg)
Janiska
(upraveno)
16. 5. 2011, 18:12
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/101019/17/b184262-1287501975.jpg)
cettia
(upraveno)
4. 4. 2011, 11:33
Opravdu výborné, měla jsem vykostěné krutí stehno.Byla jsem nedůvěřivá k tomu cukru co je na lák.Bezvadně se to proleželo a vůbec to nebylo suché.Děkuji za recept
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120417/19/b295639-1334683839.jpg)
MatildaH
(upraveno)
1. 6. 2011, 16:42
@cettia
Jsem ráda, že chutnalo
![(radost)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/120.gif)