Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Šťavnaté krůtí masíčko

0.0
Šťavnaté krůtí masíčko

Potřebné ingredience

krůtí prsa, sůl, česnek, tymián, rozmarýn, hořčičné semínko, brambory, mrkev, cibule. NÁLEV: voda, cukr, sůl

Postup přípravy

Krůtí maso vcelku si naložíme večer předem do nálevu z 1 l vody, 100g cukru a 100g soli. (Na menší, cca 400-500g maso dělám poloviční dávku). Dáme do uzavřené nádoby a necháme v chladničce. Hodinu před pečením jej z nálevu vytáhneme, osušíme a necháme hodinu při pokojové teplotě stát.

Připravíme si pastu z olivového oleje, utřeného česneku, tymiánu, rozmarýnu a horčičného semínka (můžou být i jiné bylinky, podle chuti - například petržel, oregano, libeček, šalvěj apod.). Už maso nesolíme, protože ono je dost slané z nálevu a bylo by pak přesolené! Do krůtího masa nařežeme rýhy, vyplníme pastou, zprudka osmahneme na trošce oleje, aby se zatáhlo.

Do zapékací mísy dáme trochu oleje, rozpůlené neloupané brambory také s rýhami, mrkev, rozkrojenou cibuli a celou paličku česneku rozkrojenou napůl. Osolíme a opepříme. Navrch položíme maso, potřeme zbylou pastou a dáme péct na 180 stupňů, trvá to tak hodinu podle velikosti masa.

Krůtí masíčko je neskutečně křehké a hlavně šťavnaté a nevysušené.

Jako příloha je vhodná i dýně na smetaně: zpěníme ciulku s česnekem, zkaramelizujeme s jednou lžičkou cukru, přidáme nastrouhanou dýni (nejlépe hokaidó i se slupkou), podlejeme vodou, podusíme, zahustíme moukou, povaříme, osolíme, nakonec zjemníme smetanou či zakysanou smetanou.

Inspiraci jsem našla v Albert magazínu, ale recept je hodně pozměněný ,-)
Dobrou chuť!

s dýní na smetaně

šťavnaté masíčko

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

xxvladka 15. 3. 2015, 12:49
Dnes jsem dělala k obědu krůtí závitky a maso jsem naložila do nálevu,musím pochválit,bylo šťavnaté opravdu skvělé. (Y)
Bylinka1 14. 9. 2014, 0:44
To vypadá moc dobře (Y)
babkamt 13. 9. 2014, 22:29
(Y) (Y) (Y)
lidare 13. 9. 2014, 21:09
(Y) :-) (clamp) (clamp)
janulkask 13. 9. 2014, 20:29
Dobry vecer, chcela by som sa opytat ci sa to pecie zakryte alebo odkryte? Dakujem. Janka (Y)
laskonka333 8. 7. 2013, 0:14
(Y)
novackova 7. 7. 2013, 22:01
(Y) (Y) (Y) (Y) (F)
enkka 7. 7. 2013, 21:38
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
marijka 7. 7. 2013, 21:37
luxusní,dělám už pravidelně! (L)
daba 30. 9. 2011, 19:29
Tak jsem to vyzkoušela, ale na mě je to teda moc slané.
sekaček 28. 5. 2011, 17:50
Moc,děkuji za nápad jelikož jsem měla na mrazáku krutí maso a nevěděla co sním nerada ho dělám je suché a nikdy si na měm moc nepochutnáme a tak jsem skusíla a doslova mi to vyrazilo děch manžel se se mnou hádal,že to nebylo krutí a tak jsem z odpadu musela až najít obal,aby dal pokoj :-D Dnes jsme měly hosty a tak jsem jsem ho dělala znova a skoušela jsem tam i kousek vepřové pečeně výsledek byl stejný (zajic) a návštěva ta odcházela z boulema za ušima (hello) dělala jsem k nim smetanové brambory a skvěle se to doplňovalo :-p Fakt moc super určitě vyskoušejte nebudete litovat (K) Zdeňka
MatildaH 1. 6. 2011, 16:41
@sekaček Tedy to mě těší a děkuji za krásný komentář (L) A máte pravdu, to maso je tak šťavnaté, že málokdo by v tom hádal krůtí maso :-)
Janiska (upraveno) 16. 5. 2011, 18:12
(F) (F) (F) (F) (F) (F) Právě mám v troubě |:o) .... nádherně to voní (Y) (clamp) .... už se moc těšíme, až to ochutnáme ... (L) Tak jsme právě dojedli a musím Vám hned napsat :) ... masíčko je fakt LUXUSNÍ !!! .... Všem doporučuji až zkusí, fakt je to mňamka :)
cettia 4. 4. 2011, 11:33
Opravdu výborné, měla jsem vykostěné krutí stehno.Byla jsem nedůvěřivá k tomu cukru co je na lák.Bezvadně se to proleželo a vůbec to nebylo suché.Děkuji za recept (F)
MatildaH 1. 6. 2011, 16:42
@cettia Jsem ráda, že chutnalo (radost)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie