(recept
si oblíbilo 130 návštěvníků)
Kakaové rohlíčky
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky,100 g moučk.cukru,200 g tuku,1 vejce,1,5 lžíce kakaa,trochu skořice.***NÁPLŇ:2 tuby Pikaa,1 máslo
Postup přípravy
Zpracovat těsto,nechat vychladit,plnit do formiček na rohlíčky-zarovnat.Pečeme v předehřáté troubě.
***Pikao v tubě uvaříme 1/2 hodiny,necháme vychladnout.Ušleháme máslo a za stálého šlehání přidáváme Pikao.Krém dáme do zdobícího pytlíku a stříkáme na rohlíčky.Polejeme čokoládou.
***Pikao v tubě uvaříme 1/2 hodiny,necháme vychladnout.Ušleháme máslo a za stálého šlehání přidáváme Pikao.Krém dáme do zdobícího pytlíku a stříkáme na rohlíčky.Polejeme čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
VieraPrachárová
(upraveno)
6. 11. 2024, 14:41
Prosím pri akej teplote ako dlho ich pečiete? Vdaka
nahlásit
EvičkaMoravcová-buri
(upraveno)
18. 12. 2023, 17:56
Dobrý chtěla jsem se zeptat myslíte pikao jako to kakaové .v té hnědé v tubě?
nahlásit
Nadys
(upraveno)
21. 3. 2017, 16:10
nahlásit
Jenny5115
(upraveno)
21. 3. 2017, 8:45
Jsou výborné, udělala jsem na zkoušku půl dávky a byla to chyba
nahlásit
oliva1
(upraveno)
29. 11. 2012, 18:55
nahlásit
rampousek
(upraveno)
29. 11. 2012, 18:21
Dobry den, rohlicky vypadaji uuzasne. Chtela bych je zkusit a zajimalo by me, zda by stacilo misto PIKAA slazene kondenzovane mleko Salko karamel?Dekuji Sarka
nahlásit
Adoniska
(upraveno)
3. 12. 2012, 17:34
@rampousek
Dobrý den Šári,možná že by to šlo,ale měla bych strach že to karamelové salko je asi trochu řidší,a jestli by to potom šlo zdobit.
nahlásit
jeremy
(upraveno)
7. 9. 2012, 14:02
nahlásit
Petka29
(upraveno)
10. 12. 2011, 13:41
Ty tuby pikaa myslíte ty malé? 75g? nebo 150?
nahlásit
Adoniska
(upraveno)
12. 12. 2011, 19:31
@Petka29
Ono je to úplně jedno,ale tentokrát jsem použila ty větší.
nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
12. 12. 2010, 18:12
nahlásit
lidare
(upraveno)
12. 12. 2010, 17:29
jsou super
nahlásit
kazdice
(upraveno)
12. 12. 2010, 17:17
dobrý večer,jsou krásné chutově bezva,ale mám je tvrdé,dělala jsem je z hery,přesně podle receptu,změknou po nazdobení? krém jsem udělala z celého salka,jakona medovník, taky je máte po upečení pak tuhé nebo tvrdé děkuji za íinfo
nahlásit
kikina41
(upraveno)
20. 12. 2010, 21:40
@kazdice
Markét,taky dělám z hery a tvrdé je nemám. Jana
nahlásit
kikina41
(upraveno)
26. 12. 2009, 23:22
Evi,děkuji za super recept ,rohlíčky nám moc chutnají.Příští rok je určitě budu dělat zas.Jen jsem měla problém s polevou.Stékala mi i když jsem dala rohlíčky po nastříkání krému nejdřív ztuhnou na balkon.Nakonec jsem to šla máčet na ten balkón.Bylo -12 stup. Pak už to šlo trochu líp. Přejeme krásný Nový rok
nahlásit
kikina41
(upraveno)
20. 12. 2010, 21:37
@kikina41
Dobrý den,tak letos jsem udělala polevu stejně jako v receptu a šlo to super.Žádný problém se stékáním polevy jsem neměla.Šlo to fajn a rohlíčky jsou jedna báseň. Jana
nahlásit
PATaPET
(upraveno)
15. 12. 2008, 10:50
dobry den.chystam se na rohličky,vypadaji užasne a podle ingrediencii uzasne i chutnaji.akorat se chci zeptat,jestli do testa davate ztuzeny tuk? tebo normalne maslo,napr.heru.myslim to druhe,ale radsi se ptam,dekuji
nahlásit
AndrejsH
(upraveno)
29. 11. 2008, 18:43
Vypadají bááááječně asi je na Vánoce také zkusím Přeji krásné Vánoce
nahlásit
Hankacka
(upraveno)
18. 12. 2007, 18:54
Dobrý den p. Evo rohlíčky vypadají senzačně, dnes jsem nakoupila ingredience a jdu na to.Jen mne zajímá, zady tuk rozppouštíte? Díky Hanka
nahlásit
Adoniska
(upraveno)
18. 12. 2007, 20:44
@Hankacka
zady tuk rozppouštíte? Tomu nerozumím.Napište mi to prosím znovu.
nahlásit
Hankacka
(upraveno)
19. 12. 2007, 20:06
@Adoniska
Dobrý večer, omlouvám se za překlik. Zda tuk rozpouštíte? Ale já už je mám upečené, nevydržela jsem čekat A tuk jsem nerozpouštěla.
nahlásit
Adoniska
(upraveno)
20. 12. 2007, 8:42
@Hankacka
Ahááá já dávám tuk na pár vteřin do mikrovlnky,aby se s ním lépe pracovalo.
nahlásit
zuzel
(upraveno)
15. 12. 2007, 22:53
Dnes jsem dopekla Vaše rohlíčky a jsou vynikající. Moc dobře se dělalo s těstem,i když jsem neměla formičky a dělala ručně. Takže moc díky za tip. Přeji krásně vánoce.Zuzka a
nahlásit
Adoniska
(upraveno)
16. 12. 2007, 9:23
@zuzel
Děkuji za zprávičku. I já Vám přeji krásné Vánoce.
nahlásit
kačka234
(upraveno)
13. 12. 2007, 19:50
Evičko,tak rohlíčky jsou hotové,vypadají krásně a podle toho jak se tvářil manžel po ochutnání,jsou výýýborné. Místo oříšků na ozdobu jsem dala barevnou rýži,protože syn nejí oříšky a brečel by,že je nemůže ani ochutnat. Moc děkuji za super recept a musím běžet to uklidit nebo nám do Vánoc nic nezbyde. Přeji Vám krásné Vánoce a šťasný Nový Rok.
nahlásit
Adoniska
(upraveno)
13. 12. 2007, 21:21
@kačka234
To jsem ráda,že jsem Vám dopomohla k příjemnému pečení. Také přeji příjemné svátky,a hodně dárečků.
nahlásit
kristynahal
(upraveno)
13. 12. 2007, 19:38
Tak rohlíčky jsou upečené, ale vzhledem k tomu ,že mám málo formiček, tak jsem to "nastrkala" i do jiných formiček, takže máme více tvarů. Poslední plech se dopéká, pikao už se vaří. Už se těším, hezky to tu voní
nahlásit
Pacey
(upraveno)
13. 12. 2007, 7:58
Paní Evo,prosím ,chtěla jsem se ještě zeptat,jak postupujete při polévání těch rohlíčků ? Jak se to dělá ? Nikdy jsem to ještě nedělala a tak jestli mi můžete nějak přiblížit ten postup polívání ? (Co v které ruce držíte a namáčíte,mašlujete nebo jak ? A ty rohlíčky s krémem musí být asi z lednice,ale pak ta čoko na to je teplá? Netaje ten krém ? ) Jsem naprostý začátečník,tak se omlouvám,ale moc za radu děkuji už předem
nahlásit
Adoniska
(upraveno)
13. 12. 2007, 10:02
@Pacey
Já to dělám následovně:Když mám rohlíčky nastříkané krémem,tak je dám na balkón ztuhnout,potom je držím za spodek rohlíčku a namáčím do polevy,hned je posypu mandličkama,protože poleva rychle ztuhne na studeném krému.Snad Vám to stačí,kdyžtak se ptejte dál.
nahlásit
Pacey
(upraveno)
14. 12. 2007, 6:56
@Adoniska
Děkuji, snad to "spáchám" aby to vypadalo úhledně Díky.
nahlásit
kačka234
(upraveno)
11. 12. 2007, 16:13
Dobrý den, chtěla bych se zeptat,to vajíčko se dává celé a do té náplně se dává kostka obyčejného másla nebo mám dát to co používám na pečení ( Zlatá Hana)?Děkuji za odpověď
nahlásit
Adoniska
(upraveno)
13. 12. 2007, 10:30
@kačka234
Ano vejce se dává celé.Já na krémy používám jenom pravé máslo,ale jestliže Vám chutnají i jiné tuky,tak máslo můžete nahradit.
nahlásit