Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

VYNIKAJÍCÍ, JEDNODUCHÁ SVÍČKOVÁ DLE ZÁSAD DĚLENÉ STRAVY

0.0
VYNIKAJÍCÍ, JEDNODUCHÁ SVÍČKOVÁ DLE ZÁSAD DĚLENÉ STRAVY

Potřebné ingredience

libové hovězí nebo např. králičí maso cca do 1kg, 100g schwarzwaldské šunky, 4 cibule, 5 mrkví, 1 celer, 4 petržele, nové koření, celý pepř, bobkový list, zeleninový vývar ALNATURA /z DM/, zakysaná smetana MEGGLE nebo ZOTT /bez škrobu !! /, šťáva z cca 3 citronů, olivový olej, voda - odpovídá na cca 8l omáčky

Postup přípravy

Vařím v 10l hrnci, takže množství si přeberte dle Vašeho, ale u nás je to optimální množství, neboť je opravdu vynikající, lehká a jedlá, milují muži i děti.

Na troše olivového oleje opečeme dobře očištěné, odblaněné a od tuku očištěné maso. Jakmile se udělá kůrčička a maso se zatáhne, přidám na kostičky nakrájenou schwarzwaldskou šunku /prvotně vybírám s minimen tučného kraje, dle situace odkrojím, ale popravdě manžel to nevidí moc rád a šunka je tak libová a s minimem tuku, že to malinko nevadí a co si budeme říkat, tuk nese chuť a dává omáčce i s tímto minimem chuť vynikající :-). Po osmažení přidám 4 cibule nahrubo nakrájené, osmažím. Mrkev+celer+petržel očistím a nahrubo nakrouhám na robotu. Po osmažení cibulky navrstvím na maso+cibuli+šunku a zaliji vařící vodou. Do košíčku přidám nové koření+celý pepř, přidám 4 bobkové listy a nechám na plotně cca 2hod. pozvolna probublávat. Během vaření přidám cca 4 lžíce sypkého vývaru ALNATURA.
Po 2 hod. /záleží dle použitého masa/ maso vyjmu, směs rozmixuji ponorným mixérem a zahustím zakysanou 10% smetanou. Na 10l hrnec cca 4kelímky + dochutím citronovou šťávou /cca 3 citrony/. Vložím zpět pokrájené porce masa a nechám ještě chvíli provařit. Nemusíte se bát, omáčka je dostatečně hustá díky zelenině. Podobný recept měl Ing.Havlíček v pořadu Jste to co jíte.

Omáčka je vynikající, jednoduchá a poměrně rychlá. Milujeme ji celá rodina. Snažím se doma vařit odlehčeněji, což ale není v tomto případě skoro poznat a opravdu ocení i muži, kteří milují klasiku.

Podávám s brusinkami a houskovým knedlíkem z mikrovlnky viz mé další recepty. To už ale není dle zásad DS :-).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie