(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Zapečený květák - vhodné i pro děti
Potřebné ingredience
Potřebujeme: uvařený květák, máslo, strouhanku, hladkou mouku, smetanu, dvě vajíčka, smetanu /stačí 12%/, 20dkg eidamu, koření: sůl, pepř, vegetu nebo maggi kostku (pokud vaříme dětem, tak nedáváme)
Postup přípravy
Uvařený květák rozmačkáme vidličkou a smícháme s máslem, solí, pepřem a troškou strouhanky. Připravíme si smetanovou jíšku /na másle osmahneme dvě polévkové lžíce mouky a zalijeme smetanou, pokud je jíška moc hustá, zředíme mlékem, do jíšky přidáme vegetu nebo maggi kostku.
Ohnivzdornou mísu si vytřeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme květák - neutlačujeme - zalejeme jíškou a dáme péct do trouby. Připravíme si nastrouhaný sýr, do kterého zamícháme dvě vajíčka, až jíška zrůžoví, dáme tuto směs nahoru a počkáme, až se sýr roztaví.
Papáme se zeleninovým salátem.
Ohnivzdornou mísu si vytřeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme květák - neutlačujeme - zalejeme jíškou a dáme péct do trouby. Připravíme si nastrouhaný sýr, do kterého zamícháme dvě vajíčka, až jíška zrůžoví, dáme tuto směs nahoru a počkáme, až se sýr roztaví.
Papáme se zeleninovým salátem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé