(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Ohurujúci krémeš
Potřebné ingredience
8dcl mlieka, 2 žĺtka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 150g práškového cukru, 2 šľahačky (v kelímku alebo práškové, ja používam práškové), Palmarín, medovníkové pláty (niekedy používam aj dobošové)
Postup přípravy
Je to vynikajúci zákusok, nenáročný na prípravu ... Do mlieka dáme žĺtka, vsypeme Zlatý klas, vanilkový cukor, múku, práškový cukor a celé to poriadne zamiešame, najlepšie mixérom. Hotovú zmes uvaríme. Treba dávať pozor a svedomito miešať, aby nám neprihorela. Uvarený krém dáme vychladiť. Zatiaľ si urobíme šľahačku, práškovú podľa návodu, do kelímkovej vsypeme pred šľahaním za špic noža sódy bikarbóny. Potom sa vrátime k tvorbe krému ... Rozmixujeme Palmarín, počas mixovania pridávame VYCHLADNUTÝ krém po lyžičkách. Treba zdôrazniť, že krém pridávame po troškách do Palmarínu. Po vyšľahaní krému začneme vrstviť ... na spodok položíme 2 pláty, na nich nanesieme krém, potom šľahačku a na vrch položíme zvyšné 2 medovníkové pláty. Vrch buď necháme tak ako je alebo posypeme práškovým cukrom alebo dáme čokoládovú polevu, fantázii sa medze nekladú. Hotový krémeš vložíme na niekoľko hodín do chladničky, ak to vydržíte, ideálne je 24. Potom sa už len pustíme do hriešne kalorického zákusku. Prajem sladké maškrtenie ...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Strepitula
(upraveno)
11. 6. 2013, 17:21
Tento zákusek je LUXUSNÍ záležitost, v naší domáctnosti již tradičně vyžadovaný při každé oslavě. Dávám velkou 1* a pádím připravit krém na ranní plnění plátů. Během týdne budu dělat zákusek 2x... Děkuji za receptík...
inka
(upraveno)
17. 3. 2011, 11:43
.. krémešky miluju .... měli jsem v Kremnici výborného cukráře a ty jeho krémeše byly bezkonkurenční .. a vypadaly stejně, jak ty vaše na obrázku
salinaja
(upraveno)
17. 3. 2011, 21:47
@inka
dakujem ...
anela10
(upraveno)
17. 3. 2011, 10:33
Zlatý klas kupují na Slovensku, u nás není, peču také ale používám listové těsto a polevám čokoládou.
salinaja
(upraveno)
17. 3. 2011, 21:47
@anela10
s listkovym cestom som este neskusala, ale urcite nabuduce urobim ...
zdeni22
(upraveno)
17. 3. 2011, 9:17
Děvčata, Zlatý klas-vanilk.pudink v prášku, palmarín máslo. Ty pláty se dají také běžně koupit v obchoďácích.
martyssimis
(upraveno)
17. 3. 2011, 8:19
No taky jsem trochu vedle , recept vypadá úžasně, ale - zlatý klas ? Palmarín? co to je ? a upřímně tedy medovníkové / perníkové asi / či dobošové pláty? to je co a kde se kupují? Já jsem to tedy asi nikde v obchodě neviděla. Můžu Vás poprosit o vysvětlení, radu...
salinaja
(upraveno)
17. 3. 2011, 21:46
@martyssimis
na zlaty klas a palmarin som dala linky nizsie, zlaty klas je pudingovy prasok a palmarin j rastlinny tuk, ktory sa pridava napr. do plniek ... medovnikove platy a taktiez dobosove dostat u nas v Tescu, tak sa skuste pozriet u vas ... je mi luto, ze som vas takto zmiatla ... nenapadlo ma, ze u vas tieto suroviny nie su pod takymito nazvami dufam , ze sa vam podari najst vseko co ide do tohto kolaca, lebo je uzasny ...
monky3
(upraveno)
17. 3. 2011, 20:02
@martyssimis
Marti, viděla jsem i v makru oboje ty pláty
Zazy
(upraveno)
17. 3. 2011, 19:59
@martyssimis
Medovníkové pláty kupuju v Globusu Jinde jsem na ně ještě nenarazila
100ml
(upraveno)
17. 3. 2011, 10:15
@martyssimis
zlaty klas je si myslim pudink,palmarin je jako u nas hera,stela,maslo
honeyed
(upraveno)
17. 3. 2011, 7:56
Prosím, co je Zlatý klas a Palmarín?
salinaja
(upraveno)
17. 3. 2011, 21:39
@honeyed
Zlaty klas ....... http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-7q2csw.sk.html Palmarin ........ http://www.palmagroup.eu/?produkt&produkt=palmarin-250g hadam som vam pomohla ... urcite najdete v Cechach adekvatnu nahradu tychto produktov ...
Janyse
(upraveno)
17. 3. 2011, 7:51
salinaja
(upraveno)
17. 3. 2011, 21:49
@Janyse
vdaka ...
Přívětice
(upraveno)
17. 3. 2011, 7:49
Vypadá úžasně, určitě vyzkouším. M
salinaja
(upraveno)
17. 3. 2011, 21:49
@Přívětice
je to skutocne hriesne sladke ...