(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Čokoládové brownies
Potřebné ingredience
180 g másla + na vymazání formy, 200 g čokolády na vaření, 50 g bílé čokolády, 50 g mléčné čokolády, 3 vejce, 270 g cukru, 80 g hladké mouky, 40 g kakaa
Postup přípravy
Máslo a nalámanou čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni. Rozpuštěnou směs sejmeme z ohně a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Mléčnou a bílou čokoládu nasekáme na drobné kousky.
Troubu zapneme na 180°C. Dno pekáčku vyložíme pečícím papírem, stěny vymastíme. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, lehce vmíchíme čokoládovou směs, prosátou mouku, kakao a nakonec oba druhy nasekané čokolády.
Vlijeme těsto do formy a stěrkou uhladíme, aby mělo všude stejnou výšku. Pečeme na středním roštu 25 až 30 minut. Hotový dezert se odtahuje od stěn formy a jeho povrch připomíná lesklý papír.
Necháme moučník v pekáčku až do úplného vychladnutí. Pak dezert nakrájíme na čtverečky a ty na trojúhelníky. Nejlepší je rozleželý - v lednici vydrží až 14 dní, v mrazáku déle než měsíc.
Troubu zapneme na 180°C. Dno pekáčku vyložíme pečícím papírem, stěny vymastíme. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, lehce vmíchíme čokoládovou směs, prosátou mouku, kakao a nakonec oba druhy nasekané čokolády.
Vlijeme těsto do formy a stěrkou uhladíme, aby mělo všude stejnou výšku. Pečeme na středním roštu 25 až 30 minut. Hotový dezert se odtahuje od stěn formy a jeho povrch připomíná lesklý papír.
Necháme moučník v pekáčku až do úplného vychladnutí. Pak dezert nakrájíme na čtverečky a ty na trojúhelníky. Nejlepší je rozleželý - v lednici vydrží až 14 dní, v mrazáku déle než měsíc.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé