(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Perníková buchta s ovocem
Potřebné ingredience
3 lžíce kompotová šťáva,50 g perník na strouhán,í5 lžic ole,j1 balíček prášek do pečiva,1 sklenice kompotované ovoce,200 g polohrubá mouka,125 m lmléko,150 g cukr krupice,1 ks vejce,1 balíček skořicový cukr, NA OZDOBU: 2 lžíce perník na strouhání
Postup přípravy
Kompotované ovoce (jablka, hrušky) scedíme a necháme okapat. Pak ovoce rozmixujeme na kaši.
Perník na strouhání umeleme na strojku na ořechy a smícháme s moukou, cukrem, práškem do pečiva a skořicovým cukrem.
Do sypké směsi vyklepneme vejce, vlijeme vlažné mléko i šťávu z kompotu a přidáme olej. Vše důkladně promícháme a vmícháme ovocnou kaši. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem. Povrch uhladíme a poprášíme perníkem.
Perníkovou buchtu s ovocem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 - 30 minut na 175 °C.
Upečenou perníkovou buchtu s ovocem necháme na plechu vychladnout, nakrájíme na kousky a podáváme ke kávě, čaji nebo jen tak.
Perník na strouhání umeleme na strojku na ořechy a smícháme s moukou, cukrem, práškem do pečiva a skořicovým cukrem.
Do sypké směsi vyklepneme vejce, vlijeme vlažné mléko i šťávu z kompotu a přidáme olej. Vše důkladně promícháme a vmícháme ovocnou kaši. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem. Povrch uhladíme a poprášíme perníkem.
Perníkovou buchtu s ovocem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 - 30 minut na 175 °C.
Upečenou perníkovou buchtu s ovocem necháme na plechu vychladnout, nakrájíme na kousky a podáváme ke kávě, čaji nebo jen tak.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé