(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Koláč Hrk Hrk
Potřebné ingredience
KRÉM : 2 plechovky mandarinkový kompot malý,1 balíček vanilkový pudink bez vaření,1 balíček ztužovač šlehačky,250 ml,trvanlivá smetana ke šlehání TĚSTO: 1 balíček kypřící prášek do pečiva,1/2 hrnku olej,1/2 hrnku mléko,1 1/2 hrnku polohrubá mouka,2 ks vejce,1 hrnek cukr moučka
Postup přípravy
Připravíme si těsto. Mouku, cukr, prášek do pečiva promísíme, přilijeme mléko, olej a přidáme vajíčka. Vše důkladně promícháme a nalijeme na hlubší plech, který jsme předem vymazali tukem a vysypaly moukou. Těsto na plechu rozetřeme a upečeme v předehřáté troubě. Pečeme asi 25 minut při 150°C. Upečenou placku necháme vychladnout
Krém: Pudinkový prášek, ztužovač šlehačky, smetanu a mandarinkové kompoty i se šťávou dáme do uzavíratelné nádoby. Před uzavřením nádoby ingredience nemícháme. Nádobu uzavřeme a několikrát s ní prudce zahrkáme. Možná tomu nevěříte, ale opravdu, pouhým zahrkáním se suroviny promíchají a vytvoří úžasný hustý mandarinkový krém. Dejte ale pozor, abyste nezaměnili pudinkový prášek. Musí to být opravdu pudink, který se nemusí vařit a je určený do studené vody. Smetanu doporučuji trvanlivou v krabičce a výsledek bude zaručený.
Hotový krém rozetřeme na vychladlou placku z těsta a buchtu necháme ještě alespoň půl hodiny zatuhnout v lednici.
Nebojte se vyzkoušet tento výborný moučník, kouzlo se zahrkáním opravdu funguje a koláč "hrk hrk" bude všem moc chutnat.
Krém: Pudinkový prášek, ztužovač šlehačky, smetanu a mandarinkové kompoty i se šťávou dáme do uzavíratelné nádoby. Před uzavřením nádoby ingredience nemícháme. Nádobu uzavřeme a několikrát s ní prudce zahrkáme. Možná tomu nevěříte, ale opravdu, pouhým zahrkáním se suroviny promíchají a vytvoří úžasný hustý mandarinkový krém. Dejte ale pozor, abyste nezaměnili pudinkový prášek. Musí to být opravdu pudink, který se nemusí vařit a je určený do studené vody. Smetanu doporučuji trvanlivou v krabičce a výsledek bude zaručený.
Hotový krém rozetřeme na vychladlou placku z těsta a buchtu necháme ještě alespoň půl hodiny zatuhnout v lednici.
Nebojte se vyzkoušet tento výborný moučník, kouzlo se zahrkáním opravdu funguje a koláč "hrk hrk" bude všem moc chutnat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vetyka
(upraveno)
30. 7. 2012, 16:51
Děkuji za připomenutí receptu, je vynikající. Yveta
sites
(upraveno)
7. 8. 2011, 17:25
Dneska jsem "hrkala" poprvé a opravdu to funguje , dělala jsem s broskvema, buchta byla moc dobrá, je to rychlovka, ukládám si Váš recept do oblíbených
Elinqa
(upraveno)
17. 3. 2011, 15:15
http://recepty.vareni.cz/kolac-hrk-hrk/... zvláštní, stejný talíř
Pepulka
(upraveno)
14. 3. 2011, 20:07
taky děláme a je to opravdu mnaminka..
100ml
(upraveno)
14. 3. 2011, 19:00
Veruš dnes jsem pekla a uz neni nic ,chlapy to primo sezrali dekuji, zitra skusim tu nesovickou
Weunkaaa
(upraveno)
14. 3. 2011, 19:56
@100ml
To jsem moc rada,ze chutnalo