(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Zlaťáky z plecka
Potřebné ingredience
veprová plec, sůl, pepř,olej, hladká mouka,50g másla,1,5dl horké vody,1/2 masoxu, 2 lžičky sojové omáčky,1/2 lžičky wolcestru 3 lžíce kečupu.
Postup přípravy
Plátky masa si připravte na prkénko a naklepejte je, osolte a opepřete. Následně je potřete olejem a nechte odležet (minimálně 2 hodiny) na chladnějším místě. Odleželé plátky posypte po obou stranách hladkou moukou a na pánvi rozpalte tuk, do kterého následně vlože plátky. Pečte na každé straně asi 4 minuty. Pak plátky vyndejte a na pánev přidejte máslo, vodu, masox, sojovou omáčku, worcester a kečup. Omáčku povařte zhruba 2 minuty a dochuťte dle libosti. Maso servírujte na talířích a přelévejte ho omáčkou. Jako přílohu je možné použít brambory nebo pečivo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé