(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
TIRAMISU S AMARETTEM
Potřebné ingredience
piškoty cukrářské: 2 sáčky mascarpone: 400 g káva silná: 4 cl Amaretto: 2 cl cukr vanilkový: 1 cukr moučkový: 2-3 lžíce kakao: 1 lžíce máta: hrst lístků
Postup přípravy
Krok 1: Pekáč s vyšším okrajem nebo mísu obdélníkového tvaru vyložíme potravinovou fólií. Dno poklademe cukrářskými piškoty z jednoho sáčku.
Krok 2:
Uvaříme silnou kávu, kterou smícháme s amarettem, a touto směsí dostatečně polijeme vrstvu piškotů tak, aby pořádně nasákly.
Krok 3:
Sýr mascarpone smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Touto směsí potřeme vrstvu nasáklých piškotů. To vše znovu opakujeme: piškoty, směs kávy s amarettem a nakonec opět vrstvu krému z mascarpone.
Krok 4:
Poslední vrstvu uhladíme pomocí vroubkované stěrky, čímž se nám vytvoří efektní povrch moučníku.
Krok 5:
Nakonec povrch hustě posypeme kakaem a moučník dáme do lednice na několik hodin uležet. Zdobíme mátou.
TIP: Sýr mascarpone můžeme nahradit lučinou, která je o něco levnější.
Krok 2:
Uvaříme silnou kávu, kterou smícháme s amarettem, a touto směsí dostatečně polijeme vrstvu piškotů tak, aby pořádně nasákly.
Krok 3:
Sýr mascarpone smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Touto směsí potřeme vrstvu nasáklých piškotů. To vše znovu opakujeme: piškoty, směs kávy s amarettem a nakonec opět vrstvu krému z mascarpone.
Krok 4:
Poslední vrstvu uhladíme pomocí vroubkované stěrky, čímž se nám vytvoří efektní povrch moučníku.
Krok 5:
Nakonec povrch hustě posypeme kakaem a moučník dáme do lednice na několik hodin uležet. Zdobíme mátou.
TIP: Sýr mascarpone můžeme nahradit lučinou, která je o něco levnější.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hnědovláska
(upraveno)
10. 3. 2011, 16:45
Amaretto mám doma,tak to zkusím udělat,abych věděla,jakou to má chuť