(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
škvarkové rohlíčky
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky, 125 g hrubě namletých nebo nasekaných škvarků, 12 g soli, 2 lžíce sádla, 1 žloutek, 300 ml mléka, 50 g droždí, sádlo na potření těsta a vejce na potření pečiva, kmín na posypání.
Postup přípravy
Z droždí, špetky cukru, trochy mouky a trochy mléka uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, kvásek a ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Necháme vykynout, rozdělíme na 2 - 3 bochánky, rozválíme na kulatou placku rozdělíme na 8 trojůhelníků. Potřeme rozehřátým sádlem a smotáme do rohlíčků. Na plechu potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme na 190 °C do růžova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jajulik
(upraveno)
1. 8. 2011, 20:28
gonzar
(upraveno)
15. 3. 2011, 21:03
A to pořád přemýšlím, co se škvarkama. A takové krásné rohlíčky. Peti, díky za recept.
100ml
(upraveno)
8. 3. 2011, 21:33
vypadaj užasně hned zítra vyskouším