(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Šípkový sirup
Potřebné ingredience
šípky - 2 litrová nádoba, krystalový cukr
Postup přípravy
Polopevné šípky rozpůlit, důkladně očistit a zbavit semínek. Nechte důkladně okapat. Čisté šípky vkládejte do menších skleniček ( třeba od přesnídávek nebo křeníků) a prosypávejte krystal. cukrem. Vždy nejdřív šípky a potom zasypat pořádně cukrem a utlačit. Poslední vrstva je cukrová. Místo víčka dejte dvojitě celofán a pořádně ho uvažte. A pak už jen počkejte, až se vše spojí a začne se vytvářet šípkový sirup.Nejen že je zdraví, ale i chutný. Přidávejte do čajů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé